contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Pizza De Casa

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
, 10 felii de salam de calitate, o lingura de ulei, 250 ml apa, 2 lingurite de sare, 3 linguri de bulion sau 75 gr de concentrat de rosii, oregano, un ardei gras mare, 3 catei de usturoi, 250 gr cascaval.

Mod de preparare:

Se face aluatul astfel: se amesteca faina cu pliculetul de drojdie, se adauga uleiul, sarea si apa treptat si

se framânta minim 30 de minute, apoi se presara putina faina deasupra si

se lasa la crescut minim 40 de minute, acoperit si la loc calduros (nu lânga sursa de foc).


Se rade cascavalul,

cabanosul se taie rondele, salamul si sunca se taie fâsii mai mari,

ardeiul se toaca.


Usturoiul se curata, se spala si se piseaza.

Într-un bol se pune concentratul de rosii împreuna cu usturoiul, 1-2 lingurite de ulei

Si se omogenizeaza.


Se ia aluatul si

se întinde cu ajutorul unui sucitor, dupa care

se pune în tava de la cuptor unsa în prealabil cu putin ulei.


Peste aluat se întind câteva lingurite din sosul de rosii cu usturoi cât sunt necesare sa fie bine uns aluatul.


Deasupra se pun feliile de cabanos,

Sunca,

salam,

ardeiul tocat,

cascavalul ras,

peste care se presara oregano.


Se pune la cuptorul în prealabil încins pentru aproximativ 30 de minute, la foc potrivit.


Se serveste ca atare sau cu ketchup.

Pofta buna!
Reteta recomandata de reteteilustrate.blogspot.com