Pizza De Casa
Sursa Pizza de casa
articol scris de reteteilustrate blog reteteilustrate.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Mod de preparare:
Se face aluatul astfel: se amesteca faina cu pliculetul de drojdie, se adauga uleiul, sarea si apa treptat si
se framânta minim 30 de minute, apoi se presara putina faina deasupra si
se lasa la crescut minim 40 de minute, acoperit si la loc calduros (nu lânga sursa de foc).
se framânta minim 30 de minute, apoi se presara putina faina deasupra si
se lasa la crescut minim 40 de minute, acoperit si la loc calduros (nu lânga sursa de foc).
Se rade cascavalul,
cabanosul se taie rondele, salamul si sunca se taie fâsii mai mari,
ardeiul se toaca.
Usturoiul se curata, se spala si se piseaza.
Într-un bol se pune concentratul de rosii împreuna cu usturoiul, 1-2 lingurite de ulei
Si se omogenizeaza.
Se ia aluatul si
se întinde cu ajutorul unui sucitor, dupa care
se pune în tava de la cuptor unsa în prealabil cu putin ulei.
Peste aluat se întind câteva lingurite din sosul de rosii cu usturoi cât sunt necesare sa fie bine uns aluatul.
Deasupra se pun feliile de cabanos,
Sunca,
salam,
ardeiul tocat,
cascavalul ras,
peste care se presara oregano.