contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Pizza Cu Zucchini

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Aceasta reteta am gasit-o pe BLOGUL- Deichrunner's Küche si s-a dovedit a fii foaaaaaarte gustoasa!
De aceea pe acesta cale dores sa-i adreses proprietatei blogului si retetei
un merci22 ~  liebe Eva!!!

Aici si reteta de aluat pe care am facut-o eu.
Aceasta reteta este “minunata” nu numai in consistenta ci si in gust!
Asta deoarece toate proprietatile ingredientelor au timp destul sa se dezvolte .
INGREDIENTE~aluat:
- 900g faina
- 450g apa
- 30g drojdie proaspata
- 1lc zahar
- 20g sare
- 25g ulei de masline
MOD PREPARARE::
In apa calduta se dizolva zaharul si drojdia.se adaoga faina , sarea si uleiul.
Totul se malaxeaza/framinta pina cind aluatul nu mai lipeste.
Eventual daca aluatul este prea tare-moale se mai poate adouga ceva faina sau apa.Asta depine de calitatrea fainii.
Totul se lasa 30 min. la dospit dupa care se framinta/malaxeaza scurt , se acopera sau se pune ijntr-o punga de nailon si se depoziteaza in frigider.
In urmatoarea zi sau a doua zi , aluatul se scoate, de portioneaza , i-se da forma de pizza dorita si se lasa sa dospeasca ca.30-45 min.
(aici trebuie sa se ia in considerare ca , aluatul este de la frigider si are nevoie de ceva timp pina primeste temeratura necesara…)
In continuare se aseaza peste aluat ceea ce se doreste, de ex.-
UMPLUTRA DE ZUCCHINI:
- 200g Zucchini
- 2 cepe
- 2 catei de usturoi
- 1lc zahar
- 50g unt
- 1-2ls cimbru taiat marunt
- sare+ piper
- 100g cascaval ras
-* 100 sunca / bacon…(facultativ)
MOD PREPARARE:
Zucchini se spala se curata si se feliaza in felii de ca 2-3mm..
Ceapa si usturoiul se curarata.
Ceapa se injumatateste si feliaza.usturoul se taie marunt sau trece prin presa.
Cine doreste(asa ca mine) se poate adsaouga sunca , bacon sau kayser taiate marunt.
Jumatate din cant de unt se puna la incins si se prajeste usor sunca sau baconul…., se adaoga ceapa si 1lc rasa cu zahar.Totul se prajeste amestecind mereu pina cind ceapa se inmoaie.In continuare se adaoga usturoiul , cimbrul, si restul de unt.Se amesteca usor adaogind si feliile de zucchini , se sareaza si pipereza totul si se lasa deoparte ca 20min. sa se raceasca putin.
Aceasta umplutura se imparte pe suprafata a 2 pizzas mari si se introduc in cuptorul incins la maxim pt. ca 10 min.
TIP:Asezati aluatul de pizza pe hirtia de copt si cu ajutorul uni cirpator sau tava/tigaie acesta “NUMAI CU HIRTIA DE COPT” se lasa usor direct pe podeaua cuptorului incins la macim.
In acest fel aluatul de pizza este bine copt si umplutura nu are sansa sa se prea coaca.
Daca hirtia de copt incepe sa prinda culoare “de ars”, nu va faceti probleme , totul este OK.
Dupa 10 min. se obtine o pizza de casa-perfecta!
http://leckereien.blogspot.com/feeds/posts/default?alt=rss
http://leckereien.blogspot.com/feeds/posts/default?alt=rss