contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Pizza Cu Vinete Si Dovlecei

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga












Acest tip de pizza l-am facut din dorinţa de a renunţa la cărnuri şi mezeluri, mai ales că suntem în plin sezon al minunatelor legume. Am folosit aluatul pe care l-am redat în reţeta de pizza cu salam şi legume dar şi sosul de roşii pe care l-am folosit în acea reţetă.
Pentru umplutura acestui tip de pizza avem nevoie de:
1. ciuperci feliate (din conservă sau congelate)
2. 1 vânătă
3. 1 dovlecel
4. 1 cutie porumb dulce
5. 1 ardei gras galben sau roşu
6. caşcaval.

Procedăm astfel:
- feliem vânăta şi dovlecelul, le sărăm şi le lăsăm aşa 10-15 min.
- facem sosul de roşii din ceapă, usturoi, ulei de măsline, pastă de tomate şi roşii, conform reţei prezentate la pizza cu salam şi legume.
- spălăm feliile de vânătă sub jet de apă, pentru a îndepărta sucul amărui al acestora.
- prăjim în ulei încins feliile de vânătă şi apoi şi feliile de dovlecel, după care le scoatem şi le lăsăm la scurs pe o farfurie cu şerveţele, pentru a îndepărta excesul de ulei (este foarte important ca feliile de vânătă şi de dovlecel să fie bine scurse de ulei, deoarece altfel pizza va fi greţoasă).
- peste aluatul întins în strat subţire în tava pentru pizza, aşezăm ingredientele în ce ordine dorim. De exemplu: întindem peste aluat sucul de roşii, după care aşezăm ciupercile, vinetele, dovlecelul, ardeiul gras tăiat rondele şi boabele de porumb.
- presărăm din plin caşcaval ras şi coacem la cuptorul încins bine, aproximativ 10-15 minute.

Caldă sau rece, această pizza este oricum, foarte bună! Poftă mare!



Articol recomandat de ioana-retetecalamamaacasa.blogspot.com