contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Pizza Cu Vinete, Menta Si Telemea De Bivolita

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga



Timp de preparare : 4 ore

Dificultate : redusa

Ingrediente

Pentru blat

  • 500 gr faina
  • 2 lingurite sare
  • 10 gr drojdie proaspata
  • 1 lingurita zahar
  • 300 ml lapte caldut

Pentru umplutura

  • 1 capatana de usturoi
  • 400 gr vinete congelate, decongelate
  • sare de mare
  • 2 lingurite menta tocata
  • 100 gr telemea de bivolita, sfaramitata

 

Preparare

  1. Pentru blat,amesteca 100 ml lapte caldut cu zahar si drojdia proaspata si lasa-o sa stea aprox. 10 minute.Amesteca apoi acesta compozitie cu faina, sarea si restul de lapte caldut.Framata bine, apoi scoate aluatul din bol si framata-l pe masa de lucru, intinzand aluatul si pliandu-l de cateva ori pana cand devine omogen.Pune-l intr-un bol, acopera bolul si lasa aluatul  sa creasca timp de 1 ora, la temperatura camerei.
  2. Scoate aluatul, intinde-l, imatureste-l in  4 si pune-l inapoi in bol, unde il lasi inca 1 ora.
  3. Dupa ce a trecut cele 1 ora, pune aluatul pe masa de lucru si imparte-l in 4-8 bucati.Impatureste o data fiecare bucata, apoi lasa aluatul sa creasca inca 20 minute.
  4. Ia fiecare bucata de aluat si da-i forma cerc.Aseaza cercurile intr-o tava tapetata cu foaie de copt.
  5. Incalzeste cuptorul la 220C .Pentru umplutura, infasoara usturoiul in folie de aluminiu si da-l la copt 30-40 minute pana cand miezul s-a inmuiat.Dupa ce s-a copt usturoiul, scoate miezul si  amesteca-l cu vinetele decongelate, sare de mare dupa gust si menta tocata.Imparte pasta de vinete peste blaturile de pizza.Presara peste pizza telemeaua.Da pizza la copt 20-25 minute apoi serveste-o.




Articol recomandat de lauradfood2.blogspot.com