Pizza Cu Vinete, Menta Si Telemea De Bivolita
articol scris de laura_dachman blog lauradfood.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Timp de preparare : 4 ore
Dificultate : redusa
Ingrediente
Pentru blat
- 500 gr faina
- 2 lingurite sare
- 10 gr drojdie proaspata
- 1 lingurita zahar
- 300 ml lapte caldut
Pentru umplutura
- 1 capatana de usturoi
- 400 gr vinete congelate, decongelate
- sare de mare
- 2 lingurite menta tocata
- 100 gr telemea de bivolita, sfaramitata
Preparare
- Pentru blat,amesteca 100 ml lapte caldut cu zahar si drojdia proaspata si lasa-o sa stea aprox. 10 minute.Amesteca apoi acesta compozitie cu faina, sarea si restul de lapte caldut.Framata bine, apoi scoate aluatul din bol si framata-l pe masa de lucru, intinzand aluatul si pliandu-l de cateva ori pana cand devine omogen.Pune-l intr-un bol, acopera bolul si lasa aluatul sa creasca timp de 1 ora, la temperatura camerei.
- Scoate aluatul, intinde-l, imatureste-l in 4 si pune-l inapoi in bol, unde il lasi inca 1 ora.
- Dupa ce a trecut cele 1 ora, pune aluatul pe masa de lucru si imparte-l in 4-8 bucati.Impatureste o data fiecare bucata, apoi lasa aluatul sa creasca inca 20 minute.
- Ia fiecare bucata de aluat si da-i forma cerc.Aseaza cercurile intr-o tava tapetata cu foaie de copt.
- Incalzeste cuptorul la 220ᵒC .Pentru umplutura, infasoara usturoiul in folie de aluminiu si da-l la copt 30-40 minute pana cand miezul s-a inmuiat.Dupa ce s-a copt usturoiul, scoate miezul si amesteca-l cu vinetele decongelate, sare de mare dupa gust si menta tocata.Imparte pasta de vinete peste blaturile de pizza.Presara peste pizza telemeaua.Da pizza la copt 20-25 minute apoi serveste-o.