Pizza Cu Ton
Sursa Pizza cu ton
articol scris de naskwik blog anastassiacafe.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
O minune de pizza cu ton aromata si fooaaarte delicioasa, pentru adevaratii gurmeti :)
Ingrediente:
sos pentru uns blatul de pizza1 rosie
6 frunze de busuioc
1/2 lingurita oregano uscat
2 catei de usturoi
un varf de sare
4 linguri ulei de masline extravirgin
3 linguri rase de parmezan
1 lingura otet balsamic
aluat
500kg faina
250 gr apa
1/2 pachetel de drojdie uscata pakmaya
2 linguri ulei de masline
1/2 lingurita de sare
umplutura
bucatele de ton marinat timp de 1 ora cel putin in (2 catei de usturoi pisat, o bucatica cat o jumatate de deget ghimbir proaspat ras pe razatoare mica, 3 linguri sos worchester marca heinz, 3 linguri sos de soia marca heinz,3 linguri sos de peste, 1.5 linguri otet balsamic, 5~6 linguri ulei de masline extra virgin ).
parmezan ras
cascaval simplu ras
maioneza ( se pune intr-o punga si se taie o gaurica mica prin care faceti o plasa de maioneza peste pizza, inainte de a pune cascavalul )
masline fara sanburi
ardei gras
ardei iute taiat marunt
ceapa taiata julien
Mod de preparare:
Se dau toate ingredientele pentru sos prin blenderSe amesteca faina cu drijdia, apoi se incorporeaza cate putin apa si uleiul( nu turnati deodata toata apa, lasati putin aproxemativ 50 de grame si daca e nevoie o adaugati pe toata in dependenta de consistenta aluatului, el trebuie sa fie destul de moale dar sa nu sa se lipeasca de maini.Se lasa la crescut 30 de minute pana cand pregatiti ingredientele pentru umplutura.
Intindeti foaia de pizza cu grosimea de 0.5 cm de marimea tavii, ungeti tava cu ulei de masline si puneti blatul in tava, ungeti blatul cu 2~3 linguri de sos puneti restul ingredientelor apoi maioneza si cascavalul ras.
coaceti pizza in cuptorul incins la 200 de grade C 20 de minute.
Pofta buna !