Pizza Cu Salam
articol scris de Sara Mik blog culoriledinfarfurie.blogspot.com
E inca cald afara, nu prea avem chef de stat in bucatarie. O pizza ne scoate din impas. Chiar daca trebuie sa dam drumul la cuptor, totusi se face repede si ne potolim foamea, asta daca place la toti membri familiei.
Mod de preparare:
Pentru aluat se pune drojdia cu zaharul, putina faina, in putina apa calduta. Se lasa la dospit. Cand a crescut se amesteca cu restul de faina, sarea, uleiul si apa calduta. La inceput aluatul este umed si foarte lipicios, dar pe masura ce se continua framantatul si se incorporeaza toate faina, va deveni mai consistent si se va desprinde de pe marginile castronului. Cantitatea de faina trebuie pusa in asa fel incat aluatul sa aiba o elasticitate si sa se simta putin lipicios, nu ca la aluatul de paine. Odata toate amestecate, se acopera vasul cu un prosop, si se lasa la temperatura camerei.
Din cantitatea de aluat este pentru doua pizza. Deci se imparte in doua, apoi pe rand se intind pe planseta cu sucitorul, de diametrul tavi si de grosime 6-7 mm. Pe aluatul asezat deja in forma, se intinde sosul de rosii, se pun deasupra mozzarella (eu am inlocuit cu cascaval), ciupercile feliate de conserva, salamul de vara taiat fasii, salamul crud-uscat in felii intregi si maslinele feliate.
Se presara busuioc si oregano si se stropeste cu putin ulei de masline. Se da la cuptor cca 20-25 de minute, in functie de cuptor.
Pofta buna!