contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Pizza Cu "chili-con-carne"

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ieri am probat două reţete şi m-am lins pe degete. Le-am găsit în două reviste cu poze şi mi-au deschis instantaneu apetitul. Una dintre ele e următoarea pe care mă străduiesc s-o traduc şi s-o adaptez cât mai corect.
Pentru 4-6 persoane ai nevoie de:
* 250g carne tocată amestecată (porc + vită cred, dar nu e menţionat, iar eu am avut doar porc şi doar 200g pe care le-am completat cu o ceapă)
* 1 lingură ulei
* 3 cepe (+ aia de mai sus, dacă e cazul =4)
* 1 căţel de usturoi
* 1 lingură de făină
* 1 pachet/conservă de roşii bucăţele (500g)
* 4 păstăi roşii de Chili (sau ardei iute), sare, piper, condimente de pizza (merge Oregano)
* o conservă de boabe de fasole roşie (425ml)
* o conservă de porumb (425 ml) (eu cred că una dintre cele folosite de mine a avut o cantitate prea mare, ceea ce explică de ce pizza mea arată mai mult a gratin, deci se ajustează totul şi la ochi)
* 12 tomate Cherry
* aluat de pizza pt o tavă mai mică sau egală cu aia de aragaz (fie se găseşte gata făcut, proaspăt la rece în supermarket, fie bubulina îl prepară singură cu o reţetă de pe net, atenţie să nu fie chiar prea subţire, fiindcă umplutura mie mi-a părut cam multă)
* 100g de caşcaval
* 150g smântână (asta cred că e cam facultativă, merge şi cu şi fără ea)
Cum se prepară:
1. Carnea se prăjeşte firimituri în ulei încins. O ceapă (+ încă una, dacă e cazul) şi usturoiul se toacă mărunt şi se adaugă la prăjit.
Se amestecă apoi lingura de făină şi se adaugă tomatele tăiate bucăţele (cele din conservă) şi păstăile de Chili (eu le-am tăiat pe lung, le-am scos seminţele şi apoi le-am tăiat rondele, unii le lasă întregi). Se lasă pe foc moderat (amestecând din când în când) aprox. 8 minute şi se condimentează.
2. Fasolea şi porumbul scurse de apă se adaugă la carne.
Celelalte două cepe se taie rondele. Tomatele Cherry se înjumătăţesc. Aluatul se întinde în tavă (cu sau fără hârtie de copt), se toarnă umplutura, se presară rondelele şi jumătăţile de minitomate, caşcavalul ras şi smântâna. Se dă la cuptor timp de aprox 20 de minute la 200 °C (foc moderat spre iute). Gata!