Pizza Cu Prosciutto Si Masline
articol scris de pansy blog panseluta-violet.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Tudor e specialistul casei in pizza, omlete si salate.Asa ca pizza asta e facuta de el,Simpla, aromata si zic eu,cu toata gura BUNA !
INGREDIENTE:
Ptr.aluat
-
240 gr făină
-
1/2 linguriţă sare
-
1/2 ceaşcă apă
- 1
lingură ulei de măsline
- 1
linguriţă drojdie uscată
Ptr
umplutură:
- 200 gr prosciutto crudo
-
150 gr caşcaval ras
- 2
căţei de usturoi
-o ceapa taiata solzisori
-o ceapa taiata solzisori
- 8
roşii cherry
-
100 gr măsline fără sâmburi
- 4
linguri pastă de tomate
-
1/2 linguriţă cimbru
-
1/2 lingură oregano
- 1
lingură busuioc
-
1/2 linguriţă piper
- 1
vârf de cuţit de boia iute
MOD
DE PREPARARE:
1.Din
ulei, apă, făină şi drojdie se parepara aluatul pentru blat, la maşina de
pâine,folosind programul pentru pizza.Dacă nu aveţi maşină de pâine, frământaţi
aluatul de mâna şi puneţi-l apoi la dospit, aproximativ o oră, sau până îşi
dublează volumul.
2.Din
pasta de tomate, apă, busuioc, oregano, cimbru se face un sos roşu,
fierbandu-se uşor, până se leagă sosul, se potriveşte de sare şi piper .După ce
se închide focul ,se adaugă usturoiul zdrobit şi se lasă sosul la răcit
3.Se
taie fâşii prosciutto, se rade caşcavalul
4.Se
întinde blatul şi se aşază în tava unsă cu puţin ulei, ce va merge la cuptor
5.Se
unge blatul cu sosul de roşii,se presară feliile de prosciutto, se aşază ceapa,usturoiul, măslinele întregi, fără sâmburi,apoi se adaugă caşcavalul ras
6.Roşiile
cherry se trec prin ulei de măsline şi se aşază peste caşcaval,apoi se presară
cu piper măcinat şi ardei iute peste
toate şi dăm la cuptorul preîncălzit la 210*C pentru aproximativ 20 de minute
sau până ce este frumos rumenită.
Pofta buna!
Pofta buna!