Pizza Cu Porumb Si Mezeluri
articol scris de andreea_ionutiubire blog pasiunepentrubucatarie.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente:
450 g faina
240 ml apa
2 linguri ulei
1 lingurita drojdie
1 lingurita sare
1 lingurita zahar
Topping:
sos de rosii
condimnte:oregano,patrunjel,rosmarin
100g bacon
100g kaizer
100g salam
200 g cascaval
ciuperci
1 conserva porumb dulce
Mod de preparare:
Intr-un vas mare se amesteca faina,zaharul,sarea si drojdia,apoi se face o adancitura in mijlocul fainii. In adancitura facuta se toarna apa calduta si se amesteca cu o lingura,cat se poate,apoi se incepe framantarea pana obtinem un akuat neted. Aluatul se acopera cu un servet de bucatarie si se lasa 45 de minute,la caldura, pana isi dubleaza volumul.
Aluatul dospit se imparte in doua si se intind 2 cercuri.Blaturile se pun in tavile unse cu ulei. Fiecare blat se unge cu sos de rosii,se presara condimentele,putin cascaval ras, felii de ciuperci si felii de mezeluri.
Deasupra mezelurilor se pune porumbul si se rade cascaval din belsug.
Fiecare tava cu pizza se coace aprox 30 minute,la temperatura medie. Se serveste calda :P