Pizza Cu Pesto De Busuioc
articol scris de pansy blog panseluta-violet.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Îmi place bucătăria italiană.Fără prea multe ingrediente, dar de calitate și imaginația e liberă.Rămânem așadar prin preajma bucătăriei italiene, cu o pizza simplă, rapidă și gustoasă.
INGREDIENTE:
Ptr.blat:
-500 g făină
-o lingură ulei de măsline
-1 ½ linguriță sare
-240 ml apă călduță
-un pachet de drojdie instant dr oetker
ptr umplutura:
-1/2 borcan pesto de busuioc
-200 g salam picant feliat fin sau ce mezelic aveti prin frigider
-4-5 roșii
-250 g mozzarella
-o lingură oregano uscat mărunțit
-sare, piper după gust
MOD DE PREPARARE:
1.Se frământă un aluat din ingredientele menționate.Dacă folosiți mașina de pâine, puneți ingredientele în ordinea menționată de cartea mașinii.După ce obțineți un aluat omogen și elastic, lăsa-ți-l la dospit, acoperit, într-un loc călduț, ferit de curenți de aer, până ce își dubreaza volumul, aprox o oră.
2.Întindeți aluatul în forma și de grosimea dorită, ungeți-l generos cu pesto de busuioc, așezați apoi un rând de roșii tăiate rondele ( de aprox 4-5 mm grosime) , presărați cu oregano, asezonati ( dar țineți seamă că și pesto și salamul sunt deja sărate), așezați deasupra un strat de salam, sau ce mezeluri doriți și aveți în casă, rupeți mozzarella bucățele și presărați-o peste salam
2.Întindeți aluatul în forma și de grosimea dorită, ungeți-l generos cu pesto de busuioc, așezați apoi un rând de roșii tăiate rondele ( de aprox 4-5 mm grosime) , presărați cu oregano, asezonati ( dar țineți seamă că și pesto și salamul sunt deja sărate), așezați deasupra un strat de salam, sau ce mezeluri doriți și aveți în casă, rupeți mozzarella bucățele și presărați-o peste salam
3.Coaceți în cuptorul încălzit la 210*C, (peste mediu), până ce pizza este frumos rumenită și aluatul copt, aprox 20 de minute.
Poftă bună !