contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Pizza Cu Fructe De Mare

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga



Am gasit reteta acum cateva saptamani bune si de-abia astazi i-a venit randul s-o incerc. Cei doi dragi ai mei au aprobat-o cu jumatate de gura :) mie in schimb, mi-a placut mult.
Pt 6 persoane
Aluat pizza

  • 1 cup(pahar) apa calduta
  • 1 lingurita zahar/sirop de agave/miere
  • 1 plic drojdie instant
  • 1/4 cup ulei de masline
  • 1 lingurita de sare
  • 2 cupe faina (mai mult daca e nevoie)

- se pune apa intr-un bol mai mare si se presara zaharul si drojdia
- se lasa deoparte pt 10 minute
- se adauga uleiul, sarea si jumatate din faina se amesteca pana se obtine o compozitie fina
- se adauga si restul de faina si se framanta pana la obtinerea unui aluat care nu se mai lipeste de maini
- se acopera bolul si se lasa deoparte pana aluatul isi dubleaza volumul, apoi se intinde la dimensiunea formei de pizza (min 30cm diametru) si se mai lasa 15 minute

Topping

  • 2 cupe lapte
  • 1 foaie de dafin
  • 1 ceapa curata si taiata in 4
  • 35g unt
  • 1/4 cup faina
  • 100g carne de crab
  • 300g branza de capra
  • 200g somon fumat la cald, taiat in bucati de marimea unei muscaturi :)
  • 2 felii de somon afumat la rece (optional)
  • 5 cepe verzi, tocate

- in timp ce aluatul creste se pregateste sosul bechamel
- se da laptele in clocot impreuna cu foaia de dafin si ceapa taiata in 4, apoi se trage deoparte, se acopera si se lasa sa infuzeze 15 minute
- intr-o alta cratita se topeste untul si se adauga faina amestecand pt 1 minut
- se adauga laptele incet, amestecand incontinuu pana se incorporeaza cu totul si sosul se ingroasa (cca 3 minute)
- se adauga carnea de crab si jumatate din branza de capra
- se incalzeste cuptorul la 400ºF/200ºC.
- mie-mi place sa coc blatul 5-7 minute inaitne de a-l acoperi cu ingrediente, insa nu e obligatoriu
- se impart bucatile de somon afumat la cald pe toata suprafata blatului, se pune sosul bechamel cu lingura, sa acopere bine somonul (si sa-l impiedice sa se usuce in timp ce se coace)
- se presara ceapa tocata, numai partea alba deocamdata
- se adauga si restul de branza, sub forma de bucatele, presarate ici si colo
- se coace pt 30 minute sau pana cand marginea blatului este rumena
- se astern frumos feliile de somon afumat la rece si se presara ceapa verde tocata marunt
Se serveste calda :)


Articol recomandat de anditudor.blogspot.com