Pizza Cu De Toate (4-6 Persoane)
articol scris de andreeas blog inventiiculinare.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Mi s-a facut pofta de pizza insa cum prietenul meu a avut acum ceva timp o experienta nu tocmai placuta dupa ce a mancat la o "faimoasa" pizzerie... i-am zis "lasa ca fac eu una buna sa iti placa!"
Cantitatile folosite sunt potrivite pentru tava de aragaz clasic.
Ingrediente:
Pentru aluat:
500gr faina
250 ml apa
10 gr drojdie (jumatate de cub)
1 lingura rasa sare
Compozitie:
(de toate)
100 gr salam uscat de sibiu
150 gr sunca putin afumata
3-4 linguri porumb dulce
6-8 ciuperci champignon
1 rosie mica
1 ardei rosu
masline verzi
cascaval ras
parmezan ras
Sos:
3 linguri pasta de tomate
1 rosie decojita tocata
1 lingurita de busuioc uscat
1 lingurita de oregano
2 catei de usturoi tocati
1 fir de ulei de masline
Timp de preparare:
45-50 minute
Dificultate:
Medie
Mod de preparare:
Aluatul se pregateste primul pentru ca trebuie lasat la dospit pana pregatim compozitia si sosul. Cuptorul trebuie incins, aluatul de pizza se introduce in cuptorul preincalzit, la circa 220 grade.
Se adauga intr-un vas adanc ingredientele pentru aluat : faina, jumatate de cub de drojdie faramitat cu mana, 1 lingura rasa cu sare si apa. Se framanta aluatul pana se intareste bine si nu se mai lipeste de marginile vasului. Se acopera cu un servet de bucatarie si se lasa deoparte pana se pregateste compozitia (preparea compozitiei a durat circa 15 minute deci atat am lasat si aluatul la dospit)
Se pregateste sosul cu ingredientele de mai sus si se pregatesc ingredientele pentru ornarea aluatului.
Intre timp aluatul se intinde in tava, cu mainile sau cu ajutorul unui pahar lunguiet si se intinde sosul preparat pe toata suprafata aluatului, se introduce tava la cuptor pentru cateva minute (4-5 min ) apoi se aseaza ingredientele pentru ornare.
Se adauga si maslinele si branzeturile (cascavalul ras si parmezanul) si se introduce la cuptor pentru inca aproximativ 10 minute, pana se topesc branzeturile si se formeaza o crusta aramie si crocanta.
Mod de servire:
Se recomanda bere la temperatura camerei, bere lager sau pils intrucat in Romania nu se prea gaseste bere ale.
Tips:
Pizza trebuie consumata imediat dupa ce ati scos-o din cuptor pentru a ramane pufoasa si pentru a isi pastra aromele.
Spor si Bon appétit ;)