Pizza Cu Ciuperci Si Sunca
articol scris de Gatind cu Mira blog gatindcumira.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
- 250 g ciuperci
- 250 g sunca
- 1 ardei gras
- 2 rosii, 2 oua
- 3 linguri ulei
- 4-5 linguri de bulion
- 150 g cascaval sau parmezan
- 1 lingura margarina
- cimbru, busuioc, piper
- 300 g faina, 200 ml lapte
- 15 g drojdie proaspata
- 60 ml ulei, putin zahar, sare
Mod de preparare:
Pentru inceput va apucati sa faceti aluatul. Drojdia o veti pune la dospit in putin lapte si zahar (in mijlocul fainii). Cand a dospit (adica dupa 4,5 minute) se incorporeaza in faina si se adauga laptele si uleiul.Se va framanta bine si se va lasa la dospit aproximativ 30 minute. Pana dospeste aluatul taiati sunca si ciupercile cubulet, rosiile si ardeiul felii. Bulionul de rosii se amesteca cu putina apa, busuioc, cimbru si pier dupa gust. Dupa ce aluatul a crescut se intinde pe o tava unsa cu margarina, se toarna peste aluat jumatate din bulionul amestecat cu condimente, apoi incep sa se aranjeze cubuletele de sunca, ciupercile, feliile de rosii si ardeiul, se toarna ouale batute, apoi restul de bulion, iar la sfarsit se presara cu cacaval sau parmezan. Se introduce tava la cuptorul incins in prealabil si se lasa la copt aproximativ 30 de minute. Se serveste atat fierbinte cat si rece...alaturi de o bere care musai trebuie sa fie rece :)
Nota:
Cu totii stim ca pizza provine din Italia...insa stim cu totii ca aceasta a aparut in comunitatile sarace si reprezenta de fapt o paine plata acoperita cu sos de rosii si branza preparata in cuptor? Astazi o pizza puteti manca oriunde in lume si in afara de rosii si branza poate fii garnisita cu orice...legume, fructe, carne, fructe de mare...o pizza se poate adapta cu preferintele fiecaruia. Insa pentru o pizza buna facuta acasa aveti nevoie de maiestrie in prepararea aluatului...asta in cazul in care nu il cumparati gata facut :))
Pentru inceput va apucati sa faceti aluatul. Drojdia o veti pune la dospit in putin lapte si zahar (in mijlocul fainii). Cand a dospit (adica dupa 4,5 minute) se incorporeaza in faina si se adauga laptele si uleiul.Se va framanta bine si se va lasa la dospit aproximativ 30 minute. Pana dospeste aluatul taiati sunca si ciupercile cubulet, rosiile si ardeiul felii. Bulionul de rosii se amesteca cu putina apa, busuioc, cimbru si pier dupa gust. Dupa ce aluatul a crescut se intinde pe o tava unsa cu margarina, se toarna peste aluat jumatate din bulionul amestecat cu condimente, apoi incep sa se aranjeze cubuletele de sunca, ciupercile, feliile de rosii si ardeiul, se toarna ouale batute, apoi restul de bulion, iar la sfarsit se presara cu cacaval sau parmezan. Se introduce tava la cuptorul incins in prealabil si se lasa la copt aproximativ 30 de minute. Se serveste atat fierbinte cat si rece...alaturi de o bere care musai trebuie sa fie rece :)
Nota:
Cu totii stim ca pizza provine din Italia...insa stim cu totii ca aceasta a aparut in comunitatile sarace si reprezenta de fapt o paine plata acoperita cu sos de rosii si branza preparata in cuptor? Astazi o pizza puteti manca oriunde in lume si in afara de rosii si branza poate fii garnisita cu orice...legume, fructe, carne, fructe de mare...o pizza se poate adapta cu preferintele fiecaruia. Insa pentru o pizza buna facuta acasa aveti nevoie de maiestrie in prepararea aluatului...asta in cazul in care nu il cumparati gata facut :))