Pizza Cu Ciuperci Si Cod, Spaghete Condimentate, Ciocolata Cu Alune Si Stafide
articol scris de ioana_bogdan1 blog mononoke-kitchen.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Aluatul: 300g faina, un ou, 20g drojdie, un pahar de lapte, sare.
Umplutura: 300 g ciuperci, doua fileuri de cod, 100 g Emmental, 100g unt, sos pentru pizza, sare, piper.
Se amesteca faina cu drojdia dizolvata in lapte caldut, cu oul si sarea, se lasa la crescut vreo douazeci de minute. Intre timp, inabusim ciupercile in niscai ulei sau unt, le potrivim de sare si piper si prajim rapid fileurile de peste taiate in bucati cat un deget.
Ungem tava cu unt si-i acoperim fundul si marginile cu aluat.
O umplem cu ciupercile si cu pestele, adaugam sosul de pizza si branza rasa si intoarcem coca peste umplutura.
Depunem pizza in cuptorul incalzit la circa 200 de grade si, cand s-a rumenit si se dezlipeste de peretii tavii, e gata.
E buna si aluatul e de vis, am zis.
Spaghete condimentate,
cele mai simple din lume:
500 g spaghete, cinci catei mari de usturoi sau mai multi, ardei iute, ulei de masline sau unt, parmezan, sare, piper.
Fierbem pastele. Aruncam usturoiul taiat in rondele subtiri in untul (uleiul) incins, il calim cateva secunde si-l indepartam. Strecuram pastele si le aruncam in tigaie, unde le intovarasim cu ardei iute dupa gust, sare si piper.
Presaram parmezan din belsug si, fierbinti, merg de minune!
Ciocolata
a necesitat: o punga de lapte de 250g, 200-250g de zahar, preferabil brun, un pachet de unt de 200g, cacao dupa gust, vanilie, alune, stafide sau altele asemenea.
Am dizolvat zaharul intr-o cratita cu o cana de apa, pe foc mic, amestecand intruna, apoi am adaugat untul. Dupa ce s-a topit, am pus vanilia, apoi laptele, tot amestecand
si cacaoa, vreo cinci linguri. Cand totul are aspect cremos, punem alunele si stafidele, amestecam si turnam imediat intr-o forma unsa cu unt care va sta la rece mai multe ore,
pana cand compozitia se va intari si abia vom mai putea rabda:
ma duc sa cumpar cele de trebuinta pentru inca o tura.