contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Pizza Cu Blat Crocant

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga





Astazi am mers la magazin sa luam pizza dar niciuna nu era pe placul mofturosului, adica una avea ardei, una avea ceapa, una avea...alta nu avea....asa ca m-am gandit sa-i prepar eu una acasa, de aceea o sa gasiti cam putine ingrediente pe ea.
La vre-o 20 minute dupa ce am scos  pizza din cuptor, deja platourile erau goale...si burtile pline. Este de prisos sa va mai spun cat au fost de bune.
Reteta blatului de pizza este luata de la Adi Hadean.
Ingredientele pentru blat sunt:
3 cani faina alba
1 cana gris
cca 2 cani apa (mie mi-au intrat cam 1si jumatate)
2 linguri ulei de masline
maiaua facuta din putin lapte caldut, drojdie si o lingurita zahar
Amestecam grisul cu faina, punem putina sare, uleiul de masline iar apoi maiaua. Amestecam foarte bine.
Incepem sa pune cate putina apa si framantam foarte bine, cca 10-15 minute, pana cand aluatul devine elastic si se desprinde de pe maini. Se lasa la dospit 30-40 minute.



Dupa ce a crescut il impartim in doua, si il intindem in tava tapetata cu putina faina. De preferat este sa-l intindem cu mana, nu cu sucitorul.
Punem sosul de rosii amestecat cu oregano.



Punem si restul de ingrediente: cascaval sau mozzarela de preferat, sunca, ciuperci..
Ingredientele mele sunt cele cerute de audienta....ca altfel mergeau si masline, ceva legume, dar si asa a iesit de nota 10.



Dam la cuptor pentru 15-20 minute, depinde de cuptor.
Mie mi-au iesit 2 pizza foarte mari.



Nu uitati de ketchup si...un pahar cu bere rece!
Pofta buna!

Articol recomandat de nainakitchen.blogspot.com