Pizza Cu Aluat Fruntuzesc
articol scris de Danelutza blog danielaincucina.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Un altfel de pizza...
Ingredientele folosite de mine:
- 2 foi de aluat frantuzesc (forma rotunda)
- 200 g prosciutto cotto
- 250 g scamorza affumicatta (cascaval afumat)
- 200 g ciuperci champignon
- un ou pentru uns (sau lapte)
- seminte de susan
Intii am spalat si taiat ciupercutele mici, micute si le-am pus intr-o tigaie la prajit cu un pic de ulei, am sarat si le-am lasat la foc mic pina s-au muiat un pic. Apoi am preincalzit cuptorul la 180 de grade, iar intr-o tava am pus prima foaie de aluat (puteti unge tava si renunta la hirtia de copt), am pus apoi un strat de prosciutto cotto, un strat de cascaval, apoi am distribuit ciupercutele deasupra. Daca doriti (eu n-am pus), puteti pune cu lingura cca 200 ml de smintina (mie mi s-a parut ca iese prea grasa pizza si n-am pus smintina).
Acoperim cu cealalta foaie de aluat, crosetam frumos aluatul pe margini, ungem cu ou (eu cu lapte), presaram semintele de susan asa de "sanchi" pentru decor si pentru gust (io sint innebunita dupa susan) si dam la cuptor timp de 30 de minute (depinde de cuptor), cind vedeti ca s-a colorat frumos, am scos din cuptor, am asteptat sa-si dea duhul ca altfel riscam sa ramin fara limba si dintii din dotare, am taiat cu instrumentul pentru pizza si am servim cu maaareee pofta ...
Poftiti, serviti !!!