Pizza, Branzoaica, Langoasa, Varzari
articol scris de aphextwinz blog aphextwinz.wordpress.com
Din nou de straja schelelor, plus cainele la regim, plus un rest de drojdie, ce mai tura vura, am facut un aluat pe care l-am testat si dospit la cald si la rece si au iesit cele de mai sus, portii de papusi.
Inainte de a pleca in excursia neculinara sa va arat mai intai gustarele de pe langa schele (asta inainte sa ii apuce decopertatul, acum nu mai pot poza).
Plus o Casi de plus (au dat la un ziar cadou labrador si i-am pictat eu ochii si gulerul alb).
Evolutia reabilitarii, pai s-au revoltat aia de la prima scara ca le pute veceul (astia care au contractat nu au platit si pe cei ce le curata, nu au platit nici sa ia gunoiul, ca la balamuc e). Asa ca printre pomii mei care erau cu mierle si arici beneficiez de o minunata latrina, suedezii vad ca nu au probleme sa manance si sa bea si sa fumeze langa, probabil ca s-au nascut cu mirosul ala in nas, nu ma bag eu. Rezolvarea mea: nu mai aerisesc in spate, ce sa fac.
Doreii de la tevile de apa calda s-au chinuit doua zile rupand zidurile pana si-au dat seama ca o teava de multi metri nu intra intr-un subsol de putini metri. Drept pentru care si-au luat pauza de masa, inca mai upt sa salvez rozmarinul si lavanda de ei.
Mai sunt si alte aspecte placute, dar sa trecem la reteta noastra, care nu prea e reteta, ca e la ochi si nu am cantarit nimic, dar aveam pofta de langosi cu branza asa ca o sa aproximez.
Am pus cam o cana de faina, am facut o groapa in mijloc, am pus drojdie, putin zahar si lapte caldut, am lasat sa o ia din loc.
Am adaugat un ou, cam o cana de lapte batut (aveam in plus), am amestecat apoi am pus (da, ma enerva si pe mine acum cativa ani expresia) faina cat cuprinde. Si cam o cescuta de ulei.
Nu stiam ce va iesi, am lasat sa creasca, am facut primul test cu aluatul facut cu niste branza si prajit in ulei.
Bun, putin cam gros si a ramas vag crud, dar nu e naspa daac intinzi bine.
Am lasat aluatul sa dospeasca la rece, cum m-a invatat Clau si Elena, da-le-as beri, Elenei aici, lui Clau cand ne-om revedea.
Asa ca am facut o langoasa simpla.
Dintr-o bucata de aluat am facut pizza a la schela, cu liutenita in loc de sos de rosii, salam, mozzarella, busuioc si ulei de masline.
Aluatul rezista, ca si coafura mea in bataia oxiacetilenei.
Si pentru ca alina mi-a facut pofta de varzari, de fapt langosi cu varza, apai ce era sa fac? Cum am auzit ca se pune si ceapa la Neamt, apai asa facui, varza, ceapa, putin ulei, putin marar, mult piper, deja aluatul dospit la rece a devenit de vis lasat nitel la cald si am intins puuutin cam mult o foaie, dar nu conteaza.
Asa ca edsi nu e un blog culinar, spre ca ati inteles reteta, caine de plus, latrina, aluat, varza, luati cu varzar daca nu va trece.
Dupa gustul meu placintele cu varza sunt cele mai bune din lume, jur pe popotamas.
rororo