Pizza Alba Cu Trei Branzeturi Si Pesto De Leurda (white Pizza With Three Cheeses And Wild Garlic Pesto)
articol scris de Brindusa blog brindusascheaua.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Cred ca stiti deja: toti copiii iubesc pizza. Nici al meu nu e mai prejos, asa ca azi a fost zi de pizza la noi in casa. Pentru sotul meu a fost simplu. El ar manca numai pizza cu carnati si cascaval. Blasfemie! N-o sa vada el asa ceva de la mine in veacul vecilor. Prin urmare pt el si fimiu am facut cu mozzarella si prosciuto, pe sos de rosii. Dar eu vroiam cava mai diferit. Putine sanse, ma gandeam, intrucat n-avusesem timp sa trec pe la cumparaturi. Am deschis frigiderul si am cules ce am vazut in fata ochilor: o bucata de feta, niste masline verzi ratacite, bucata de parmezan. Am mai zarit si pesto-ul de leurda facut acum cateva saptamani, dar (ma gandeam eu) sigur n-a rezistat atata timp. BA DA! Nici nu mi-a venit sa cred. E la fel de bun ca in prima zi.
Si din toate astea, iata ce a iesit
Ingrediente pentru 4 pizza mici:
Pentru coca
- 500 g faina 650
- 25 g drojdie
- 250 - 300 ml apa calduta
- 1/2 lingurita zahar
- 3 linguri ulei de masline (cu aroma de busuioc am avut eu)
- 1 lingura oregano uscat
- 200 g branza feta
- 200 g mozzarella (din aia moale, in lichd)
- 200 g parmezan ras
- 2 linguri pesto de leurda (sau pesto de busuioc)
- 20 masline verzi, fara samburi, feliate
- 2 lingurite oregano uscat
Mod de pregatire:
- Cuptorul trebuie incalzit foarte bine, la cea mai mare temperatura pe care o suporta.
- Ca sa faci coca, amesteca drojdia si zaharul in apa calduta cam 10 minute. Cerne faina si amestec-o cu drojdia si uleiul. Framanata pana ce rezulta o coca elastica si care nu se mai lipeste de maini. Pune intr-un castron, acopera cu un prosop de bucatarie si lasa 1 ora sa creasca intr-un loc ferit de curent.. Dupa acest timp scoate coca din castron si framant-o din nou, ca sa scoti tot aerul din ea. Intinde coca in 4 cercuri (cel mai bine e cu mana, dar poti folosi si sucitorul) nu foarte groase (cam 1/2 cm). Pune-le in tava de la aragaz, pe care ai imprastiat putin malai sau gris.
- Taie mozzarella in bucatele mici. Cu un cutit ascutit imparte usor fiecare cerc in 8 parti. Pe fiecare felie pune: mozzarella si pesto, sau branza feta si masline, sau parmezan ras si oregano, sau orice combinatie doresti.
- Coace pizza 15- 20 de minute la 200 C.
In timp ce faceam pozele mirosea asa de frumos, ca pe cuvant, nu m-am putut abtine sa nu musc din pizza asta.