contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Piureul Meu De Spanac

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Spanacul este regele primaverii.Asa ca nu se dezminte si permite sa-l gatesti in fel si chip.Piureul de spanac este unul din feluri.Cred ca il stie face  toata lumea .Cu toate acestea vreau sa va arat cum il fac eu,pentru ca este putin diferit decat cel obisnuit.
INGREDIENTE:
-2 kg spanac frunze, proaspat(sau 1 kg congelat)
-3 Lg (linguri) ulei
-2 Lg faina ,cu varf
-5 catei de usturoi mari
-aprox 0,6 l lapte
-2 legaturi mari de marar sau 2 Lg cu varf de marar tocat si uscat
-1/2 ceasca parmezan
MOD DE PREPARARE:
Se curata spanacul ,intretimp se pune apa cu sare la clocotit,cand clocoteste se pun frunzele in el si se inchide focul.Se lasa in apa clocotita cateva minute,pana se inmoaie.Apoi se scoate si se lasa la scurs.
Eu il gatesc in vasele zepter,fara adaos de apa.Adica spanacul spalat,il pun in cratita rece,pun capacul si dau drumul la focul mare,dupa ce acul termocotrolului a ajuns in apropierea zonei verzi,fac focul mic,mic.Dupa aproximativ 10 minute spanacul este fiert.Inchid focul,scot spanacul intr-o strecuratoare si-l las la scurs.
Dupa acesta operatie toc spanacul cu un cutit mare.

Pun in 3 linguri de ulei 2 catei de usturoi sa se rumeneasca,adaug 2-3 linguri de faina,amestec rapid,sa se creeze o pasta,adaug spanacul tocat amestecand continuu,apoi incep sa sting totul cu lapte,putin cate putin,pana ajunge la consistenta dorita si las sa clocoteasca usor 3 minute.
Apoi inchid focul,adaug 3 catei de usturoi zdrobiti,o legatura de marar mare, tocat (sau 2 linguri bune de marar uscat ) si parmezan ras din belsug.Pun capacul si las sa se dezvolte aromele 10 minute.


Se poate servi ca si garnitura la friptura (in cazul de fata pui tandoori,pe care l-am facut dupa reteta de aici),sau cu oua ochiuri,sau cu omleta rulata,al carei tehnica de preparare am s-o postez zilele astea.



Articol recomandat de panseluta-violet.blogspot.com