contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Piureu Din Cartofi Copti, Cu Friptura Innabusita De Pui

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Nu-i asa ca va era dor de un puiut de curte?!  Ca uitati ce bunatate va aduc! :)


Ingrediente:
1 copan, 2 aripioare, 1 ficat pui de curte
6 catei usturoi
10 cartofi micuti
cca 100-150 ml lapte dulce
50 g unt
o lingura parnezan ras
sare


Carnea de pui am innabusit-o ptr 1 ora... mi-am dorit carnea foarte frageda. Pe la jumatatea timpul am pus cateii de usturoi, lasandu-i pana s-au inmuiat, apoi i-am indepartat.
Cartofii mici (cat oul de gaina) i-am spalat si i-am pus in folie. I-am dat la cuptor ptr cca 1 ora. 
Cand au fost gata, i-am curatat rapid (si ptr a nu se raci.. si ptr ca ma frigea), i-am pus intr-un vas de ceramica. Am adaugat untul si sarea si am pasat cartofii. Am adaugat lapte, putin cate putin, amestecand bine. Daca mai este nevoie completati pana veti obtine o compozitie pufoasa. La final am pus parmezan ras. Vasul l-am tinut la cald pana la servire.
Am facut o salata din 3 rosii, 1 castravete, 1 ceapa mica rosie, 1 ardei capia mic, 1 ardei gras verde mic, ½ ardei gras rosu, sare, otet balsamic si ulei de masline.
Am servit piureul cu carnita de pui, salata asortata si... o cana de vin!!!
Pofta buna va doresc!