Piure De Urzici
Sursa Piure de urzici
articol scris de bucatareselevesele blog bucatareselevesele.blogspot.com nu mai doreste
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente
urzici proaspete cam 1 kg
1 ceapa
3-4 catei usturoi
2-3 oua(in functie de nr de portii)
o lg faina
sare
ulei
Se aleg urzicile si se spala in multe ape reci pana apa devine limpede fara urme de nisip.Intr-o oala punem cam 3 litri de apa si cand da in clocot adaugam urzicile le fierbem aproximativ 20 min.Dupa ce au fiert le scurgem si le tocam marunt iar zeama ramasa o pastram.
Calim o ceapa in putin ulei ,punem urzicile si le lasam sa fiarba adaugand din cand in cand zeama ramasa de la fierberea urzicilor.
Cand sunt aproape gata adaugam usturoiul pisat si faina dizolvata in putina apa rece si potrivim gustul cu sare.
Se servesc alaturi de un ou ochi sau cu pasta de hrean.