Piure De Spanac
articol scris de victorpartan blog hapleablog.wordpress.com
Este o perioada minunata pentru spanac. Merita incercat in tot felul de combinatii, dincolo de modul clasic de preparare. Va facem o sugestie…
Ce iti trebuie pentru 4 portii (poza 1)
- 1 kg spanac proaspat
- 300 ml lapte
- 100 gr unt
- 3 linguri faina
- 3 catei de usturoi
- sare
Plan de lucru:
- spalam bine frunzele de spanac, apoi le oparim 10 minute (poza 2). Le scurgem (poza 3), apoi le tocam marunt (poza 4).
- Am pregatit toate ingredientele necesare prepararii piureului (poza 5)
- topim untul (poza 6), luam de pe foc si amestecam bine si continuu faina si laptele, pentru a nu se forma cocoloase (poza 7). Punem pe foc si lasam pana se ingroase putin, apoi adaugam spanacul (poza 8 ).Lasam sa fiarba 20 minute, iar spre final adaugam usturoiul pisat si sare dupa gust (poza 9)
-Servim fie simplu (poza 10), fie pe post de garnitura. Merge si amestecat cu o lingura de smanatana (poza 11)
- Pofta mare!
Timp de preparare: 70 de minute (incluzand timpul de curatare a spanacului)
Pret: 3 lei/portie (poate varia in functie de locul de unde luati ingredientele si de inflatie)
Filed under: A6. Preparate fara carne