Piure De Spanac Cu Iaurt Si Ficatei De Pui
articol scris de Daniela blog danielabucatariemoldo-ardeleneasca.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Pentru azi, spanac, bineinteles, tragem tare sa eliberam locul din sera pentru rosii, castraveti , ardei......
Spanacul se spala bine si se rupe marunt.
Intr-o tigaie antiaderenta, am incalzit o ceapa tocata marunt(fara ulei) pana ce a dezvoltat miros bun si apoi am pus o jumatate de cana de apa (cam 150 g)Pe rand, cate un pic, am pus spanac si am amestecat pana ce s-a inmuiat usor si a scazut in volum , apoi am mai pus o cana de apa, sare , piper , usturoi tocat marunt si am lasat la fiert cu capacul pus.
Cand nu a mai fost lichid, am pus in blender, l-am facut piure si l-am amestecat cu un iaurt.
A iesit foarte, foarte bun mai ales ca peste el am pus ficatei de pui, facuti cu ceapa si usturoi!
Ficateii i-am facut asa : am tocat 3 cepe marunt, le-am incalzit in tigaie antiaderenta, la fel, fara ulei ,am pus ficateii si i-am lasat sa se caleasca putin impreuna si am pus o cana de apa, piper, sare si usturoi tocat marunt. Am lasat asa sa fiarba inabusit cam 15 minute si gata,au iesit foarte gustosi, taman buni de pus pe spanac !
Poftiti la o portie ,acum e momentul sa mancam verde, ca vine vara !!!