Piure De Linte Rosie Cu Carnat Si Ceapa Caramelizata
articol scris de adriana_lucia blog adriana-lucia-dragosteainbucate.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ador lintea.
Pentru ca se gateste repede, e atat de hranitoare si foarte linistita ( in comparatie cu " galagioasa" fasole- o alta favorita de-a mea :)) )
Mai am suficiente retete cu linte pe blog http://adriana-lucia-dragosteainbucate.blogspot.ro/search?q=linte
, chiar si una cu carnat, insa e abordata altfel, asa ca va mai arat o data cum am facut-o pe aceasta :).
Am hotarat sa folosesc doar 3 alimente( ingrediente de baza ) sa vad ce poate sa iasa din ele.
Am ales : linte rosie , carnat si ceapa.
In urmatoarele 30 de secunde am stiut pe ce mi-e pofta si ce o sa fac ... asa ca am optat pentru reteta asta.
Mai intai am spalat bine lintea ( 600g ) ...in cateva ape.
Am lasat-o 15 minute sa se hidrateze in apa rece.
Am transferat-o in oala...am adaugat carnatul portionat...
...apoi am pus apa rece ...cam dublu volumului lintei
Cand a inceput sa fiarba am adaugat sare si piper ( dupa gust ) si o lingura de boia. Pe parcurs am mai adaugat cate putina apa, deoarece prin fierbere lintea si-a dublat volumul si a inghitit lichidul :D.
In maxim 20 de minute a fost gata.
Trebuie insa sa fiti pe faza, pentru ca sunt soiuri de linte care fierb mai repede si altele care fierb mai greu ;).
Am scos carnatul si l-am fript putin in ulei, ca sa prinda crusta , insa daca va place, puteti sa-l mancati asa , fiert.
Pana s-au gatit lintea si carnatul , am facut ceapa caramelizata .
Mai intai am pus cca 3 linguri de zahar sa se arda...
apoi am adaugat ceapa si am amestecat-o cu caramelul
Am stins-o cu 5 linguri de sos de soia...apoi am adaugat 2 linguri de sos de chilli, 2 linguri de ulei de masline aromatizat, un sfert de lingurita de sare si am lasat-o sa se gateasca sub capac la foc mic.
Cand a fost aproape gata , am adaugat o lingura de concentrat de rodie pentru contrast.
Am lasat-o pe foc pana a scazut tot lichidul , iar ceapa a devenit translucida si lipicioasa .
Per total am stat pe langa oale cca 30 de minute, timp in care am gatit acest minunat fel ;)
La final m-am servit cu o portie generoasa :
...din care am mancat toata lintea si doar jumatate de carnat :))
Mi-a placut la nebunie cu castravete acru ;).
FITI BINECUVANTATI ! :)