contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Piure De Linte Rosie Cu Carnat Si Ceapa Caramelizata

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
mal

Ador lintea.
Pentru ca se gateste repede, e atat de hranitoare si foarte linistita ( in comparatie cu " galagioasa" fasole- o alta favorita de-a mea :))   )
Mai am suficiente retete cu linte pe blog  http://adriana-lucia-dragosteainbucate.blogspot.ro/search?q=linte
, chiar si una cu carnat, insa e abordata altfel, asa ca va mai arat o data cum am facut-o  pe aceasta :).
Am hotarat sa folosesc doar 3 alimente( ingrediente de baza ) sa vad ce poate sa iasa din ele.
Am ales : linte rosie , carnat si ceapa.

In urmatoarele 30 de secunde am stiut pe ce mi-e pofta si ce o sa fac ... asa ca am optat pentru reteta asta.
Mai intai am spalat bine lintea ( 600g )  ...in cateva ape.
Am lasat-o 15 minute sa se hidrateze in apa rece.
Am transferat-o in oala...am adaugat carnatul portionat...

...apoi am pus apa rece ...cam dublu volumului lintei

Cand a inceput sa fiarba am adaugat sare si piper  ( dupa gust ) si o lingura de boia. Pe parcurs am mai adaugat cate putina apa, deoarece prin fierbere lintea si-a dublat volumul si a inghitit lichidul :D.
In maxim 20 de minute a fost gata.
Trebuie insa sa fiti pe faza, pentru ca sunt soiuri de linte care fierb mai repede si altele care fierb mai greu ;).
Am scos carnatul si l-am fript  putin in ulei, ca sa prinda crusta , insa daca va place,  puteti sa-l mancati asa , fiert.
Pana s-au gatit lintea si carnatul , am facut ceapa caramelizata .
Mai intai am pus cca 3 linguri de zahar sa se arda...

apoi am adaugat ceapa si am amestecat-o cu caramelul

Am stins-o cu 5 linguri de sos de soia...apoi am adaugat 2 linguri de sos de chilli, 2 linguri de ulei de masline aromatizat, un sfert de lingurita de sare si am lasat-o sa se gateasca sub capac la foc mic.

Cand a fost aproape gata , am adaugat o lingura de concentrat de rodie pentru contrast.

Am lasat-o pe foc pana a scazut tot lichidul , iar ceapa a devenit translucida si lipicioasa .

Per total am stat pe langa oale cca 30 de minute, timp in care am gatit acest minunat fel ;)
La final m-am servit cu o portie generoasa :

...din care am mancat toata lintea  si  doar jumatate de carnat :))
Mi-a placut la nebunie cu castravete acru ;).
FITI BINECUVANTATI ! :)