Piure De Conopida
articol scris de oanams blog Ce mancam NOI
Copiilor le place piureul… că-i de cartofi, că-i de năut, chiar şi de conopidă, masa e un succes.
Piureul de conopidă s-a dovedit a fi o garnitură gustoasă, realizată rapid şi simplu.
Ingrediente:
- 1 kg conopidă sau o conopidă potrivită, desfăcută în bucheţele
- ½ lg nucşoară
- 1 lg unt
- 3 Lg smântână
- 50 gr caşcaval ras
- Sare
- Piper
- 2 Lg lapte
- Mărar, pătrunjel
Am încălzit în cana electrică 2 litri de apă, până la punctul de fierbere, şi am pus apa într-o oală pe foc; metoda asta este foarte bună când nu dispuneţi de mult timp; apa fierbe mult mai repede în cana electrică decât pe foc, şi atunci reducem mult timpul de gătire. E o metodă ce se poate folosi şi la fierberea pastelor, a cartofilor sau a diferite alte legume.
Am adăugat în oală şi puţină sare şi am pus conopida; nu e nevoie decât de câteva minute să se fiarbă. Am scurs apa şi am pus conopida într-un vas, împreună cu nucşoară, sare, un praf de piper, unt, smântână, caşcaval ras, lapte şi am pasat bine de tot până am obţinut consistenţa dorită; se mai poate adăuga lapte, dacă e necesar.
Am tocat puţin mărar şi pătrunjel şi am aruncat peste, şi gata garnitura.
Numai bună de mâncat!