contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Piure De Conopida

articol scris de oanams blog Ce mancam NOI

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Copiilor le place piureul… că-i de cartofi, că-i de năut, chiar şi de conopidă, masa e un succes.

Piureul de conopidă s-a dovedit a fi o garnitură gustoasă, realizată rapid şi simplu.

_SAV4677 copy

Ingrediente:

-          1 kg conopidă sau o conopidă potrivită, desfăcută în bucheţele

-          ½ lg nucşoară

-          1 lg unt

-          3 Lg smântână

-          50 gr caşcaval ras

-          Sare

-          Piper

-          2 Lg lapte

-          Mărar, pătrunjel

Am încălzit în cana electrică 2 litri de apă, până la punctul de fierbere, şi am pus apa într-o oală pe foc; metoda asta este foarte bună când nu dispuneţi de mult timp; apa fierbe mult mai repede în cana electrică decât pe foc, şi atunci reducem mult timpul de gătire. E o metodă ce se poate folosi şi la fierberea pastelor, a cartofilor sau a diferite alte legume.

Am adăugat în oală şi puţină sare şi am pus conopida; nu e nevoie decât de câteva minute să se fiarbă. Am scurs apa şi am pus conopida într-un vas, împreună cu nucşoară, sare, un praf de piper, unt, smântână, caşcaval ras, lapte şi am pasat bine de tot până am obţinut consistenţa dorită; se mai poate adăuga lapte, dacă e necesar.

Am tocat puţin mărar şi pătrunjel şi am aruncat peste, şi gata garnitura.

Numai bună de mâncat!

 

_SAV4680 copy