Piure De Cartofi Cu Usturoi
articol scris de reteteilustrate blog reteteilustrate.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente:
1 kg de cartofi, 6 căţei de usturoi, 100 ml lapte, 4 linguri de ulei, sare, piper.
Mod de preparare:
Se curăţă cartofii, se spală,
se taie cubuleţe şi
se pun într-o cratiţă.
Se curăţă usturoiul,
se adaugă întregi în cratiţă,
se presară sare,
se toarnă apă cât să acopere cartofii şi se lasă la fiert, la foc potrivit.
Când cartofii sunt moi, se scurge apa de pe ei, cu un capac mare sau o farfurie întinsă,
şi se pisează bine.
Se adaugă laptele puţin încălzit,
uleiul,
se condimentează cu sare şi piper, după gust,
şi se amestecă bine.
Se serveşte cald, ca garnitură la friptură.
Poftă bună!