Piure De Cartofi Cu Praz La Cuptor
articol scris de victorpartan blog hapleablog.wordpress.com
Din ţara lui nea Mărin,
Dintre-olteni ăl mai cu haz,
Vă propunem un piure
Cu caşcaval şi cu praz.
Muică! Atunci când mâncarăm
Mare poftă am avut
Poţi să mai torni şi un zaibăr,
Să alunece pe gât.
Ce iti trebuie pentru 4 portii (poza 1)
- 1 kg cartofi
- 100 ml lapte
- 2 linguri de unt
- 1 fir de praz
- 200 gr cascaval
- sare
Plan de lucru:
- curatam cartofii, ii spalam si ii taiem cubulete. Punem cartofii la fiert cu un praf de sare (poza 2). Lasam pe foc pana intra cu usurinta furculita in ei , apoi ii scurgem. Pasam cartofii, adaugam untul, laptele si sare dupa gust.
- Spalam si taiem rondele prazul. Il calim fie in ulei, fie in unt (poza 3).
- Amestecam piureul de cartofi cu prazul calit (poza 4) si il punem intr-un vas termorezistent. Adaugam cascavalul razuit (poza 5).
-Lasam la cuptorul incins pentru aproximativ 20 minute, pana se topeste cascavalul (poza 6)
- Pofta mare! (poza 7)
Timp de preparare: 50 de minute
Pret: 3 lei/portie (poate varia in functie de locul de unde luati ingredientele si de inflatie)
Filed under: A6. Preparate fara carne