Piure De Cartofi Aromati In Sos Rosu
articol scris de laura_dachman blog lauradfood.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Dificutate : redusa
Timp de preparare : 30 minute
Cantitate : 1-2 portii
Ingrediente
- 300 gr cartofi curatati si taiati cubulete
- 3 foi de dafin
- 25 gr unt
- 10 ml lapte cald
- sare
Pentru sos
- 20 ml lapte
- 1 ceapa rosie mica, curatata si toccata
- 1 catel de usturoi, curatat si tocat
- 1 lingurita zahar brun
- 200 ml bulion de rosii (suc de rosii)
- 10 gr amidon alimentar
Preparare
- Cartofii se pun la fiert in apa cu sare si foile de dafin. Dupa ce au fiert, cartofii se scurg, se inlatura foile de dafin apoi se paseaza. Se incorporeaza untul urmat de lapte si se mixeaza pana se obtine un piure fin (se sareaza dupa gust).Se pastreaza calzi.
- Pentru sos se “calesc” ceapa si usturoiul in 20 ml lapte. Se presara zaharul brun si se amesteca. Se toarna bulionul si se lasa sa fiarba la foc mic timp de 5 minute. Sosul se strecoara apoi se pune iar pe foc. Amidonul alimentar se dizolva in 50 ml apa rece apoi se adauga la sos, amestecand continuu. Sosul se mai lasa pe foc pana se ingroasa putin, amestecand.
- Intr-o farfurie se toarna sosul. Se aseaza in sos cartofii piure si se servesc presarati cu busuioc (optional) .