Piure De Cartof Invelit In Jeleu De Rosii Alaturi De Chifelute Si Sos De Tarhon
articol scris de lili blog liligospodini.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Cu aceata reteta particip la proiectul Sunday Lunch organizat de Diana Duca .
Ingrediente:
Pt. chiftele:
- 500 gr. carne tocata
- 2 catei de usturoi
- un ou
- 3 felii de paine inmuiata
- sare
- piper
Pt. sos:
- un ardei gras rosu taiat cubulete
- o ceapa mica tocata
- un catel de usturoi zdrobit
- un pahar de supa de pui
- frunzulite de tarhon verde
- patrunjel verde tocat
- un varf de amidon alimentar (desfacut cu putina apa)
Pentru jeleul de rosii:
- 100 ml bulion
- un pliculet de gelatina
Mod de pregatire:
Intai pregatin jeleul: punem bulionul pe foc si il lasam sa ea un clocot, oprim focul si adaugam gelatina inmuiata in apa. Punem sucul obtinut intr-o tava si il dam la rece.
Amestecam toate ingredientele pentru chiftele, se formeaza cu mana uda chiftelute rotunde si se prajesc in ulei incins.