contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Pita Si Primul Cadou Din An(pita And The First Giveaway For This Year)

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga




MINT,CINNAMON AND BLOSSOM WATER,flavours of cyprus,kopiaste
este cartea cu retete a prietenei mele virtuale ivy,care a aparut la sfirsitul anului trecut si e disponibila si pe amazon,aici.
sunt retete cipriote,invatate de ivy de la mama ei, retete pe care mi-am propus sa le incerc si eu,dat fiind ca am cistigat cartea ,lasind un simplu comentariu pe blogul lui ivy,KOPIASTE...to greek ospitality.
asa ca saptamina aceasta am avut surpriza placuta de a primi primul dar din an,intr-o prezentare grafica frumoasa ,o hirtie de buna calitate,mirosind a nou-nout.
cartea este structurata pe 5 capitole , cuprinzind bineinteles si o introducere care prezinta bucataria cipriota si produsele sale specifice in materie de brinzeturi,preparate din carne,vin.
cele 5 capitole prezinta aperitive,garnituri si salate,feluri principale,piine ,placinte,gustari si prajituri, reteta insotita de o poza de prezentare cit si de poze pas -cu-pas pentru marea majoritate a retetelor.
si daca anul trecut experimentasem o kifylla,
acum am inceput cu o pita,aflata intre turta noastra taraneasca si lipie,de forma ovala in varianta cipriota,micul buzunar obtinut la mijlocul sau prin umflarea aluatului la coacere putind fi umplut cu diverse salate,carne,brinza pentru a o transforma intr-o gustare satioasa.
ingrediente:
520 grame faina griu,
32 grame de drojdie proaspata,
cca 350 ml apa calduta,
3/4 lingurita sare,
1 lingurita de zahar,
2+1 linguri de ulei.
dizolvati drojdia in 1/2 din cantitatea de apa,adaugati citeva linguri de faina si zaharul,mixati bine si lasati deoparte pina cind apar bule la suprafata.atunci adaugam restul de faina,uleiul si sarea.apa o adaugam gradual,pina obtinem un aluat care nu se lipeste de miini.ungem bila de aluat obtinuta cu o lingura de ulei ,acoperim vasul cu folie si un prosop de bucatarie si lasam aluatul la cald,sa creasca ,pina cind isi dubleaza volumul.asta dureaza in jur de o ora.apoi il mai framintam timp de 2-3 minute si il impartim in 10 bile egale.fiecareia ii dam forma ovala ,cu o grosime de pina la 1,5 cm.le putem coace la cuptorul preincalzit,200 grade,plasate fiind pe hirtie de copt,in tava,pentru 5 -10 minute,pina cind devin rumene la suprafata sau puteti proceda ca mine,dupa ce le-am modelat,am incins tigaia grill , am plasat cite 2 pita pe ea,
si le-am copt in jur de 3-4 minute pe fiecare parte ,la foc moderat,
pina cind urmele gratarului au devenit evidente,rumene .


enjoy!
PrintPrint Get a PDF version of this webpage PDF

 


Articol recomandat de alison-trials.blogspot.com