Pissaladiere Pe Blat Sfaramicios
articol scris de Alice_albinutza blog alice-albinutza.blogspot.com
O reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu
Azi in meniu: Pissaladiere pe blat sfaramicios. Pissaladiere mai e cunoscuta drept pizza a la francaise, si, de regula se coace pe blat de foccacia, blat alb. Eu am ales sa o fac altfel, pe blat sfaramicios, fiind tentata, trebuie sa recunosc, de reteta perfect prietenoasa pe care am gasit-o in cartea Bucataria de la A la Z. Si nu regret. Curind voi face si clasica pissaladiere cu blat alb. Azi insa, e rost de inovatie si un astfel de preparat nu are cum sa fie decat: Demential de bun! Incercati-o si va veti convinge singuri.
Ingrediente pentru reteta de Pissaladiere pe blat sfaramicios
pentru aluat
- 185 gr faina
- 90 gr unt rece
- 2-3 linguri apa
pentru garnitura
- cateva linguri de ulei de masline
- o ceapa mare tocata marunt
- 2 catei de usturoi
- busuioc
- 2 rosii mari taiate marunt
- 150 gr suc de rosii
- 1 lingura de pasta de rosii
- 2 linguri rosii uscate scurse de ulei
- 100 gr sardele din conserva taiate pe lung
- o mana de masline fara samburi
- sare si piper macinat
Mod de preparare pentru reteta de Pissaladiere pe blat sfaramicios
Intr-un bol framantati faina, amestecata cu un strop de sare, cu untul rece taiat cuburi si apa rece. Framantati pana obtineti o bila de aluat pe care o dati la rece cam jumatate de ora, invelita in folie. Apoi scoateti bila de aluat si pe masa infainata intindeti cu sucitorul o foaie de aluat cu care veti tapeta o tava de tarta (26-28 cm) unsa bine cu unt. Intepati din loc in loc cu furculita, acoperiti cu folie de aluminiu si coaceti la foc mic, 10 minute. Practic e un aluta de tarta si obtineti o coaja de tarta, nu? Perfect! Perfect sfaramicios.
Intre timp, taiati ceapa marunt si usturoiul. Incingeti doua-trei linguri de ulei de masline si caliti usor ceapa si usuturoiul pana ce devin aurii. Adaugati rosiile taiate marunt, pasta de rosii si sucul de rosii. Lasati sa fiarba usor, si adaugati busuioucl tocat, rosiile uscate scurse de ulei si taiate bucati potrivite, sare si piper. Lasati sa fiarba la foc moderat pana ce scade si se ingrosa putintel. Apoi trageti de pe foc si asteptati sa se racoreasca usor.
Rasturnati acest amestec in coaja de tarta si nivelati usor. Adaugati fasiile de sardine si maslinele fara samburi din loc in loc. Coaceti aceasta delicioasa pissaladiere la foc domol 30-35 minute.
Consumati rece.
Pofta buna la Pissaladiere pe blat sfaramicios!
Acest articol Pissaladiere pe blat sfaramicios apartine site-ului Retete culinare din Tara bucatelor - de Alice Ciobanu.