Pireu De Spanac
Sursa Pireu de spanac
articol scris de Maria68 blog Ikka is Blog
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Spanacul este o leguma bogata in saruri minerale, mai ales fier si in vitamine. Cultivandu-se si in sera , gasim spanac in tot timpul anului. De la spanac se folosesc frunzele proaspete, nepalite.
Pentru acest pireu de spanc avem nevoie de:
1kg spanac
50g unt
1 lingura faina
1/2 pahar lapte
1 praf de sare, apa.
Mod de preparare:
Dupa ce in prealabil este ales si spalat sub jet de apa, se fierbe spanacul in apa cu sare, dar nu prea multa apa. Spanacul se fierbe descoperit, pentru a-si pastra culoarea verde. Se scurge, se toaca bine pe un fund de lemn. Intr-o cratita se pune spanacul tocat, se amesteca cu untul, faina si laptele( cele doua:faina si laptele, le-am amestecat intr-un vas, pentru a nu se forma cocoloase si le-am adaugat in cratita, amestecand continuu pana se ingroasa compozitia). Potrivim cu sare dupa gust.
Se serveste cu ou .
Pofta buna!!!!!