contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Pireu De Spanac

articol scris de Maria68 blog Ikka is Blog

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

  Spanacul este o leguma bogata in saruri minerale, mai ales fier si in vitamine. Cultivandu-se si in sera , gasim spanac in tot timpul anului. De la spanac se folosesc frunzele proaspete, nepalite.
Pentru acest pireu de spanc avem nevoie de:
1kg spanac
50g unt
1 lingura faina
1/2 pahar lapte
1 praf de sare, apa.
Mod de preparare:
 Dupa ce in prealabil este ales si spalat sub jet de apa, se fierbe spanacul in apa cu sare, dar nu prea multa apa. Spanacul se fierbe descoperit, pentru a-si pastra culoarea verde. Se scurge, se toaca bine pe un fund de lemn. Intr-o cratita se pune spanacul tocat, se amesteca cu untul, faina si laptele( cele doua:faina si laptele, le-am amestecat intr-un vas, pentru a nu se forma cocoloase si le-am adaugat in cratita, amestecand continuu pana se ingroasa compozitia). Potrivim cu sare dupa gust.
 Se serveste cu ou .

Pofta buna!!!!!