contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Piperul Si Folosirea Lui

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Piper verde, negru si alb uscat-sus si piper verde si rosu murat jos

Am fost la cina cu niste prieteni vechi (adica noi fetele suntem prietene inca din liceu) si ne-au povestit despre aventura lor (sau vacanta, dar suna mai bine aventura) in Malaezia. Au vizitat un tinut exotic, au facut excursii fabuloase si intr-una dintre ele au vizitat o livada(sau un loc) unde cresteau fructele exotice pe care noi le consumam, fara a sti prea multe despre ele, sau fara a sti ce gust au cand sunt cu adevarat coapte. Astfel ei au aflat o multime de informatii utile care le-au impartasit si cu noi.

Au aflat o multime de lucruri noi si despre piper si diferitele tipuri de piper, felurile de mancare la care se folosesc, etc, datorita ghidului care l-au avut si care era un pasionat din cate am dedus eu:)

Stiati ca piperul este de mai multe feluri? Negru, verde, rosu si alb, in functie de momentul in care este cules si prelucrat(uscat).

Cel verde este cules inainte de a se coace, si se foloseste strict la salate si mancaruri cu verdeata.

Cel rosu se culege in faza dinainte de coacere si uscare, si se foloseste la carne rosie. Piperul rosu este o inventie a secolului nostru.

Piperul negru este cunoscut de mii de ani si era folosit intensiv de romani si greci. Piperul negru este piperul copt si uscat si se foloseste la paste.

Piperul alb este de fapt piperul negru, decorticat, si se foloseste la retete cu carne alba.

De acum voi incerca sa diferentiez tipul de piper folosit la diferite retete, pentru a le da o savoare deosebita si pentru a fi in trend cu cunoscatorii de piper:)

POFTA BUNA!!!



Articol recomandat de retete30minute.wordpress.com