Pipe Rigate Cu Fructe De Mare
articol scris de aphextwinz blog aphextwinz.wordpress.com
Si alte angarale dintr-un soi de regim.
Sa nu credeti ca m-am imbogatit, nu, dar au la Lidl niste fructisoare de mare (adica mici, mici, cazaturi, baby, capete) excelente si la pret bun, e 11 lei cutia. Si cand le mai gasesti si la 30% reducere, pai cum sa nu le iei?
Daca tot am adus vorba de cumparaciuni, am gasit la magazinul din colt o marca de lactate de care nu auzisem pana ieri care este exceptionala, din comuna cu acelasi nume (cel de pe eticheta) de pe undeva de prin Dambovita unde este o manastire. Fabricuta micuta, sper sa nu o inghita aia cu 0% grasime si fructe pentru ca sana (asta am incercat momentan) este excelenta.
Asa ca dupa apa si jumate de felie de banana pe zi mi-am facut legume la gratar si cartofi fierti. Peste legume am pus pesto (facut de mine) si curcuma, plus piper, anumiti doftori stiu de ce. Si am mancat, consumat, halit, cu putina sana.
Ce a ramas din varianta calda am maruntit si amestecat (in asta nu am pus sana, normal) si a iesit un fel de salata.
In urmatoarea perioada o sa cam dau cu ulei de masline crud la greu, voi puteti adapta.
Acum revenind la pastele noastre, fructisoarele alea de mare fiind mititele si gata fierte, ca sa nu fie alergate din farfurie, merg de minune cu paste cum sunt pipe, penne, ca se aduna prin ele.
Sosul, cel mai simplu posibil, rosie, usturoi, ulei de masline, vin alb (si piper, putintel ardei iute si piper). Si nitel busuioc, toate puse pe foc sa formeze un sus (mai putin vinul cu care am stins sfaraiala).
Dupa cum spuneam legumele de mare de mai sus sunt gata, adica daca le dezghetati si le faceti un sos cocktai (sa zicem), gata o salata, deci nu trebuie lasate pe foc, mancati cauciuc, garantat.
Asa ca in sos, repede de tot cu pastele fierte si ganganiile, doua azvarlituri si gata.
(eu am pus si putin unt ca sa se faca sosuletul cremos, shhh).
Eu pe pastele cu fructe de mare sau peste nu pun parmezan, deci efectiv asta a fost tot, extrem de simplu.
Apropos, ce ramane, daca ramane, bea sosul si ramane doar amestecat cu putin usturoi pisat si ulei de masline crud si iese de mancat o salata la temperatura camerei, mamma mia.
Revin putin la alegerea pastelor pentru bazdaganiile astea mititele (nu le luam, dar nu contin surimi si alte tampenii, au numai sepie, caracatita, calmar, misii, vongole si niste crevetei mici de tot), dupa cum va spuneam, in paste tubulare se ascund, daca alegeti paste lungi o sa le cam alergati.
Rezumatul retetei de regim (daca e fara regim punem mai mult ardei iute, parerea mea): se caleste usturoi, rosie, busuioc, in ulei de masline, se stinge cu vin alb, se pun pastele si fructele de mare, putin unt, se salta de cateva ori, gata.
rororo