contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Pipe Rigate Cu Carne Si Sos Alb

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Imi plac pastele la nebunie. Sunt fan paste si l-am cam corupt si pe al meu sot, desi el se cam plange ca ingrasa, pastele adicatelea, :))... dar who cares??... eu am tot 50 de kg ( lucky me ;) )..... :P sorry love =))
Asadar ingrediente:
  • 300 gr paste fainoase de grau dur (eu am ales pipe rigate, pentru ca-mi place forma)
  • 400 gr carne tocata, amestec porc-vita
  • 1 ceapa
  • 1/2 lingurita cimbru
  • 50 gr pesmet
  • 1 ou
  • 2 linguri bulion
  • pentru sos:
  • 400 ml lapte
  • 40-50 gr unt
  • 2 linguri faina
  • 50 ml smantana
  • 150 gr cascaval
    * 50 gr parmezan de  buna calitate, ras
Pastele, in cazul meu pipe rigate :)), suna spectaculos, nu?! :P , sa revin, deci, pastele se pun la fiert urmand indicatiile producatorului, in apa cu un praf de sare, stropita cu vreo 2 linguri de ulei.
Separat, incingeti intr-o tigaie niste ulei, aruncati acolo o ceapa tocata si caliti-o pana devine aurie, nu bruna. Apoi puneti carnea tocata si amestecati pana se albeste frumos. Aruncati peste  niste cimbru şi amestecati vartos 2 linguri de bulion. Peste toate adaugati putintica apa rece (cam o cescuta ) si lasati la foc inabusit  vreo 20 minute. Zbateti bine oul, intr-un bol curat şi cand au exprirat cele 20 minute, va mai uitati si voi la ceas din cand in cand :P, ...revenind la ou :)) (nu va prostiti inutil, se gateşte doar!) il puneti peste carne si amestecati repejor. Adaugati  şi pesmetul, incorporandu-l bine si trageti de pe foc.
Sosul il incropiti cam asa: intr-o craticioara, pusa pe foc, puneti laptele, untul, un praf de sare si aduceti totul la punctul de fierbere. Faina o amestecati apoi incetisor, fara sa se faca cocoloase si mai fierbeti totul la foc mic, maxim 5 minute. Luati de pe foc si adaugati smantana, amestecand.
Apoi treceti la asamblarea pastelor, punand un strat de paste, deasupra carnea si acoperiti totul cu un strat serios de sos. Radeti niste cascaval si pentru cei mai seriosi :P (pour le connaisseur) recomand niste parmezan de buna calitate... vreo 50 gr zic eu.
Incercati aceste pipe rigate cu carne şi sos alb... veti deveni si voi fani ...



Articol recomandat de alice-albinutza.blogspot.com