Pipe Rigate Alla Neve
articol scris de aphextwinz blog aphextwinz.wordpress.com
Va dati seama ca am pus la misto titlul, dar nu am avut alta idee, sa traiti. Oricum, bune rau in nemernicia lor de paste neitalienesti.
Am avut niste ceafa uscat-afumata (Mega, buna, cu E-uri, dar buna), cascaval Old Amsterdam, paste si smantana (si am mai improvizat pe parcurs).
Cascavalul asta Old Amster, poate fi inlocuit cu succes de orice branza maturata, parmezanul aduce ca structura, pecorino, din astea.
Pentru crontaneala si aroma am tocat si un catel de usturoi, mi-a venit in ultimul moment ideea sa pun cateva felii de ardei iute si usturoiul.
Timp in care, in fundal, fierbea apa pentru paste.
Toata treaba dureaza foarte putin pentru ca, nu e asa, nu mai suportam prajeli si mancaruri arse de la o vreme.
Asa ca punem cu o galma de unt pe foc usturoiul si carnea si le ametim nitel, doar asa, cat sa miroasa.
Am pus peste ele smantana, branza si apoi am amestecat vartos cateva secunde, s-a legat un os cremos.
Am amestecat si pastele si gata.
Nici nu v-ar veni sa credeti cat sunt de gustoase, singurul impediment este, ca la alte minuturi cu branza topita, ca trebuie facut rapid (stiu, Steaua, Dinamo) si halit cam imediat.
Eu chiar le-am racit nitel in nameti. Care, apropos, pun grave dificultati de circulatie, mai ales pentru soferii fara cauciucuri de iarna care patineaza cu atata aplomb incat m-am infipt de cateva ori in mormanele de zapada ca sa nu ma agate.
Altfel, e iarna normala, clasica, primaria isi vede de cafele, de dezapezit se face totul individual, pietonii dau de pe trotuar pe carosabil, soferii invers (ceea ce e normal, unde muschii mei sa pui atata nea?). Flescaiala si-a intrat in drepturi si trebuie muschi ca otelul sa te deplasezi, fie pe picioare fie 4X4. Uite, cainele de exemplu are tractiune integrala permanenta si tot a mers ca Bambi.
Altfel pastele, reiterez, in simplitatea lor, mama lu’ comfort food, jur pe lopata.
A, da, le-am pus si piper si ar fi mers nitica nucsoara dar mi-a fost lene sa o rad.
Fara gluma, as baga in orice meniu de pseudocarbonare si pseudobolognese din carciumi mai degraba paste alla neve.
rororo