Pink Smoothies
articol scris de inatodoran blog retete-vegane.blogspot.com
Ultima postare din primavara aceasta. Calendaristic vorbind, azi ne luam ramas bun de la fiica cea delicata a anului, pana cand, peste 12 luni frumoase ii vom spune din nou “bun venit!”. Miroase toata curtea a soc si salcam, un parfum pe care-l iubesc si care ma duce cu gandul la copilaria mea iubita, cand bobocii de salcam si fructele de soc mi se pareau delicatese prinse-n ram si toti norii purtau o poveste aparte, stiuta doar de mine si de ei. Mi-e dor acum de zilele de mai de alta data, cand fermecam cu privirea gradina de legume a bunicii, cand dimineata printre boabele de roua imi leganam pasii pe-acolo si ma defatam cu ceapa verde, usturoi si rubarbar proaspat. Mi-e dor de gustul dulce si adevarat al capsunelor din copilaria mea, de parfumul pe care il imprastiau, de te facea sa traiesti zicala “cele mai bune lucruri in viata sunt cele mai simple.” Mi-e dor. Si uneori dorul doare.
Pink smothie 1 (raw vegan) – 1 portie
-
1/2 cana migdale crude hidratate peste noapte in apa, apoi scurse bine si clatite
-
o mana de capsuni
-
banana
-
20g goji
-
350 ml apa plata
Se mixeaza toate in blender.
Pink smoothie 2 (vegan) – 1 portie
-
1/2 cana fulgi de spelta/orz/ovaz/grau
-
o mana de capsuni
-
1 cana lapte de soia cu vanilie
-
20g goji
Se mixeaza toate in blender.
Mai multe retete cu capsuni gasiti aici.