contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Pink And Green

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga



   Apropo de titlul ales, imi vine in minte un banc. Cica Ion Iliescu trebuie sa faca, la ora de engleza, o propozitie folosind cuvintele "green", "pink" si "yellow". Si zice : " I hear the phone ring 'green-green', I 'pink' up and say 'yellow,yellow'. :))))) ok, n-are legatura cu postarea, e si sec... totusi nu-l sterg, ca mi-e drag. Bancul, nu altcineva.
  Azi, papilele mele au avut orgasm culinar. Le-am rasfatat cu supa rece de capsuni, o bunatate. Mai am si pe maine o portie, yummi. Imi plac tare supele de fructe, de visine, de mere, dar sotul le detesta, asa ca nu le prea fac. Reteta super simpla, am folosit 500 g capsuni, 200 ml frisca lichida, 50 ml suc de portocale, o l-ta otet balsamic alb, miere cu vanilie( cam 3 LG). Am mixat totul in blender, am strecurat totul prin cea mai fina sita pe care o detin si am lasat supa la rece. OMG!OMG! Toti iubitorii de capsuni ar fi cuceriti de supa asta.
  fie ca e simpla:
sau cu "crutoane" din capsuni:

sau cu putin otet balsamic deasupra :
am ornat cu menta, dar am uitat sa presar si niste menta tocata deasupra... Delicioasa oricum!
Sa-mi fie de bine!
  Apoi am continuat cu mojito bars. NU asta imi era gandul - vroiam sa fac lemon bars, ca tot circula pe blogosfera si imi bantuie noptile, dar n-am avut lamaie bio necerata, asa ca am lasat-o balta - am gasit pe Dimineti Insorite aceste mojito bars - I <3 <3 <3 mojito- si cum am menta destula in curte, am zis ca musai sa o prestez.
  dau copy/paste din motive de lene si somn
Ingrediente blat : (pt tava de 20X20)
140 g faina+ 50 g zahar+ 1/4 lingurita sare + 115g unt nesarat topit + 1/2 lingurita de extract de vanilie.
- o tava de 20x20cm se tapeteaza cu folie de aluminiu (daca tava este cu margini detasabile, folia impedica evadarea cremei)
- faina, sarea, zaharul se amesteca, apoi se adauga extractul de vanilie si untul topit si se amesteca pana se obtine un aluat asemanator celui de tarte, dar ceva mai uleios
- se intinde cu degetele in tava si se coace cca 22 minute sau pana se rumeneste delicat.
Ingrediente crema:
*zeama de la o lima+ 3 linguri de rom alb(ori cateva picaturi de esenta de rom, daca impartiti prajitura cu copiii)+ 2 crengute de menta+ 4 linguri de amidon+ 4 oua + 100g zahar+ 100ml frisca/lapte + cateva picaturi de colorant alimentar verde (optional)
Toate cele de mai sus se amesteca intr-un blender apoi se toarna peste crusta rumenita si se da totul la cuptor pt alte 25-30 de minute, de data asta la o temperatura micsorata la 150 grade).