Pilaf Sarbesc
Sursa Pilaf sarbesc
articol scris de bunica blog raftulbunicii.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Pilaful sarbesc este o combinatie de orez cu multe legume rezultand o mancare frumos colorata si foarte hranitoare, care merge atat simpla cat si alaturi de o bucata de carne. Noua ne place sa fie mai zemoasa dar de fapt pilaful se pune la cuptor pentru a fi putin rumenit.
Ingrediente:
Dupa cum ziceam, se pot pune tot felul de legume, in functie de ce ai in frigider. Eu o sa le trec pe toate desi in poze nu apar pentru ca nu le-am avut la momentul respectiv (asta nu inseamna ca pilaful nu a fost foarte bun si asa)
1 ceapa mare
2 morcovi
1 pastarnac
1 ardei rosu
1 ardei verde
o mana de mazare
cateva ciuperci
2 cani orez
2-3 rosii sau o conserva de rosii in bulion sau 2 lg bulion simplu
sare, piper, patrunjel
supa de pui sau apa
Preparare:
Se caleste ceapa in ulei, se adauga ciupercile si ardeii taiati dupa preferinta si se calesc impreuna cu ceapa. Se stinge cu zeama de carne.
Se adauga si restul legumelor si se fierb 10-15min. Se pune orezul, se completeaza cu supa daca a scazut si se lasa pana cand au fiert toate. La final se pun rosiilesi condimentele, se mai da un clocot si se presara patrunjel. Pofta buna!