contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Pilaf De Orez Cu Boabe De Porumb

articol scris de Ani blog anamariatrimbitas.ro

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Pilaf de orez cu boabe de porumb

Ai nevoie de:

- o cana de 250 ml cu orez;

- 2 cepe;

- 2 morcovi;

- 200 gr. boabe de porumb (din conserva);

- ulei pentru calit;

- curry, sare, piper.

Cureti, speli, toci cubulete legumele si le pui la calit in ulei incins. Speli orezul si il pui, de asemenea, la calit. Adaugi cate un polonic cu apa calda/supa de legume si amesteci pana cand orezul se fierbe si nu mai are nevoie de apa (de obicei se calculeaza 3 parti de apa la o parte de orez). Catre final adaugi boabele de porumb, potrivesti de curry, sare si piper si opresti focul.

Servesti pilaful simplu ornat cu frunze de ceapa verde sau drept garnitura langa o friptura.

Pofta buna!

P.S. Pana acum puneam toata apa peste orez, fara sa amestec in mancare si il bagam la cuptor. Insa pentru varianta pregatirii pe aragaz, adaugarea treptata a apei face ca pilaful sa iasa mai bun. Plus ca pot controla exact cata apa sa adaug si cat sa fierb orezul.


Articol recomandat de anamariatrimbitas.ro