Pilaf De Gaina
articol scris de amalia-mylife blog 1-tj-articol gol-haisagatim.ro
Un altfel de pilaf, delicios! Mai ales cu gaina de casa, o bunatate :).
Ingrediente:
- carnea de la o gaina ( fara oasele pentru supa) puteti folosi si pui
- 1 morcov
- 1 patrunjel
- 1 ceapa
- sare
- 3 linguri ulei
- 1 cana orez
Punem carnea la fiert in 2 litri de apa . Cand da in clocot spumam . Lasam sa fiarba si cand este aproape fiarta adaugam zarzavatul si putina sare. Ceapa o taiati ca in imagine ( adica in capatul und ecresc radacinile) si va garantez ca nu o sa se imprastie prin supa.
Cand este fiarta carnea o strecuram ( cu tot cu zarzavat) , o lasam sa se raceasca si o curatam de pe oase apoi o taiem bucatele.
Intr-o cratita mai mare punem o cana de orez ales si spalat , apoi adaugam 3 cani de supa ( daca nu aveti atata completati cu apa), carnea si zarzavatul. Bagam la cuptor 20 de minute la foc mic.
Amestecam din cand in cand, eventual mai adaugam putina sare. La sfarsit adaugam 3 linguri de ulei sau 50 g unt .
Reteta este preluata dintr-o carte de bucate scrisa de Didi Balmez.