contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Pilaf De Gaina Batrana, Niste Ficatei Si Hribi Marinati

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Da, nu sunt mari retete, poate pentru incepatori, dar musai sa vi le arat, asa, pe scurt, desi soarele si potaia mi-au jucat feste.

De ce, in primul rand pentru ce a lasat gaina in urma (am fier-o cu doua oase de vita, sita, ca stiti ca impartim supele) si ceapa. Mai galbena ca aurul de 24 si grasa, de a ajuns si pentru pilaf si pentru pastrat la congelator si pentru un bol de supa cu taitei.

In rest, ca de obicei, am inabusit legumele taiate “tos” (brunoise, da?) in ceva strelici de la supa, cu sare, apoi am adaugat orezul, putina carne de pe spatele gainii si am acoperit cu zeama, doua cani de supa concentrata si una jumatate de apa la o cana de orez.

Am dat la cuptor si gata, dar deja incepuse vanatoarea dupa soare, singura dunga era pe parchet in sufragerie, pun castronul, dau sa fac pac si, mars attack.

Ii dadui una in bot si hap, sa se repeada la mine ca armasarul lui fat frumos la jar, deci de azi educatie neica si la mancare, ca prea mult rasfat pe capul ei, ii dadui oaresce coretie apoi o mana de pilaf, aum e suparata potaia, dupa ce ca tot ea e bulangioaica. Se repede asa de brusc, incat daca nu ai reflexe poti sa o iei.

Eniuei, asta a fost pilaful de gaina batrana (si morcov tanar).

Nu am rezistat sa nu rapesc cateva polonice si sa pun peste un plic de taitei instant, numai cu sare si piper.

======

FIcatei cu ceapa si usturoi

SIncera sa fiu, reteta asta voiam sa o pun ieri, cand am si facut-o, dar m-am rusinat, unu la mana ca daca nu stai sa gadili pozele in mod artistic, ficateii nu arata niciodata cine stie ce (sau sa ii presari, aranjezi, gadili), doi la mana ca asta chiar nu e reteta.

Pana am dat peste o adevarata “reteta” nu mai stiui pe ce blog, cu poze foarte explicite (nu mai stiu pe care, deci nu citez, zic din memorie): se ia ceafa de porc, se pune in tigaie, se intoarce in tigaie, sare, piper, se consuma. E apai daca aia e reteta (asteptam sau reasteptam pita cu unt) apai si asta e si o lipesc aici.

Asadar se merge la magazin, cumpara ficateii, plateste la casa, dezgheata, spala, curata ficateii, cativa se fierb pebtru Casi, restul se lasa la scurs. Se caleste/inabusa(e) o ceapa, se adauga ficateii, cand isi schimba culoarea se pune si unsturoiul si se mai lasa putin si se presara cu piper proaspat rasnit. Inginerie mare.

Stiu ca nu arata cine stie ce, dar ciolomada si hribii marinati de alaturi, da.

Apropos de hribii marinati de la Pasha, am scobit ce am scobit in borcan, bestiali, pana la urma i-am rasturnat in castronel, sa ciugulesc mai usor. Mai stiti legenda aia urbana ca se inverseste usturoiul daca ciupercile sunt otravitoare? SI oricine stie ca hribii nu sunt. Iaca in poza usturoiul vernil. Si inca nu am murit.

Haha cat botox are in fata J-Lo (e acum la TV la emisiunea aia cu aia care canta), nici nu se poate mira sau incrunta, saraca. Scuzati de intromisiune, ca nu avea locul aici, rororo.