Pilaf De Ciuperci Cu Legume
articol scris de reteteilustrate blog reteteilustrate.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Apăsaţi aici pentru a descărca sau imprima reţeta (Google Docs).
Ingrediente:
800 gr ciuperci proaspete champignon, un dovlecel, un ardei kapia roşu, o ceapă, un morcov, 200 gr orez, sare, piper, condiment Delikat, 5 linguri de ulei.
Mod de preparare:
Se curăţă ceapa, se spală şi se toacă mărunt.
Se curăţă ciupercile, se spală şi se taie bucăţi de mărime potrivită.
Se pune uleiul într-o oală, la încins, apoi se adaugă ceapa şi se lasă la călit,
la foc mic, până devine sticloasă.
Între timp, se spală ardeiul şi se toacă mărunt,
apoi se adaugă peste ceapă,
şi se lasă la călit.
Se curăţă morcovul, se spală, se taie rondele şi se pune la călit.
Se curăţă dovlecelul, se spală, se taie cubuleţe şi
se adaugă şi el, la călit.
Se pun ciupercile şi se amestecă, din când în când, până scad.
Se condimentează cu sare, piper, condiment Delikat, după gust, şi se lasă la fiert, la foc potrivit.
Când ciupercile sunt pe jumătate fierte, se toarnă 2 pahare de apă, şi orezul ales, spălat, şi se lasă pe foc până fierbe orezul.
La nevoie, se mai completează cu apă, cu sare şi piper.
Se serveşte ca atare, cu salată sau murături.
Poftă bună!