Pilaf Cu Spanac
articol scris de ceretetemaifacfetele blog ce-retete-mai-fac-fetele.blogspot.com
puneai mai mult sau mai puain în funcaie de preferinae), 20g unt (înlocuiai cu ulei daca îl doriai de post), 1 lingura de smântâna (opaional), sare, piper, cimbru
V-am zis mai demult ca îmi place spanacul nua Aaa ca am revenit în foraa cu spanacul în meniu. Azi pilaf…
Timp: 40min
Poraii: 2
Mod de preparare:
Spalam, curaaam ai oparim spanacul în apa fierbinte cu sare.
Îl scurgem, apoi îl tocam ai îl calim în unt sau ulei. Adaugam orezul spalat în trei ape, sarea, piperul ai cimbrul.
Apa adaugam dupa regula: o parte orez, trei parai apa. ainând cont ca ai spanacul mai avea ceva zeama o sa punem cam 2,5 parai de apa. Lasam pe foc la mic pâna începe sa fiarba ai apoi dam la cuptorul încins la mediu pentru 20-30min pâna e fiert orezul ai scade zeama. Putem adauga o lingura de smântâna înainte de a-l da la cuptor dar nu e obligatoriu.
La final…
Yamy, ador spanacul ai ador pilaful, combinaaia celor doua nu poate fi decât divina…
Pofta buna ai weekend placut!
Reteta recomandate de ce-retete-mai-fac-fetele.blogspot.com