Pilaf Cu Pulpe De Pui
articol scris de aphextwinz blog aphextwinz.wordpress.com
Nu radeti, nu wow, nu mvai, nu ia uite-o si pe asta, a descoperit izvorul minunilor, ca ce am facut are cateva gaselnite misto. Poza de final e facuta pe graba si prepararea s-a intins, ca m-am tot intrerupt, dar oricum, rezultat final: bestial.
O sa va spun ce s-a intamplat de a iesit asa, ca totul a plecat de la o discutie pe care voiam sa o avem pe baza prajelilor, in mintea mea a plecat de la aia. Rezultatul e misto in combinatie, de vina au mai fost si niste legume de ucis care s-au combinat numai bine, se pot hali chestiunile si separat, nu doar “de dulce” (de ce s-o spune cand injuri pe cineva ca ii zici de dulce? ca e cu carne?).
Mai intai si mai intai din cauza ca nu am fost pe faza, mai sa pierd doi dovlecei, cateva frunze de salata am aruncat si imi era ca sparanghelul, desi pus frumos in prosopel, in lada, o ia si el din loc. Ce cauta rosia acolo? Era si ea in plus, singurica.
Clar m-am gandit ca o sa fac un pilaf cu verziturile astea si basta. Asa ca am inabusit ceapa, usturoi, apoi legumele taiate (mai putin varful sparanghelului).
Am adaugat orezul si piper, sare pusesem la inceput cand au zacut alea in ulei de masline la foc mic.
Am acoperit cu apa si am lasat sa se umfle orezul. Culoarea era naspa si, dupa miros (am si gustat), cam amaruie treaba, nu rea, dar parca era pilaf de andive. Asa ca inainte de final am mai pus bulgur care are aroma specifica usor dulceaga si niste curry (am unul slab, adus din turcia, e aproape insesizabil izul de curry). Tot la final am pus si varfurile sparanghelului si am amestecat, am dat un clocot si am stins focul.
Bun rau, rece, cald, oricum, dar intre timp achizitionasem de la noua mea pasiune, Billa, niste pulpe de pui (pe rand asa, mai intai una, pe urma inca una, deh, am tot avut drum pe acolo). Destul de ieftine, pana in 9 lei kilul, nu umflate, binisor curatate, numai bune de alaturat pilafului asta:
(iertati poza)
E, am zis sa le inabus la foc mic, pe urma m-am grabit si, dupa ce erau facute deja, le-am condimentat si pe ele cu niste granule de usturoi si acelasi curry slab, ca pe pilaf si le-am scufundat in baie de ulei.
Bai si cand a inceput sa faca poc! Poc de poc, s-a facut aragazul de comanda (nu e nimic, sunt consolat de mic). Dar rezultatul a facut toti banii, au stat foarte putin la prajit (putei acoperi vasul cu ulei ca sa scapati de dandana). Pielea a facut besici ca soriciul si s-a facut crocanta, deliciu.
In combinatie cu pilaful, de mare exceptie, oricum eu am ciugulit toata pielea, ca nu m-am putut abtine.
Rezumat: pentru orez se inabusa in ulei de masline ceapa, usturoi, iutzica, sare, se adauga salata verde, dovlecei si sparanghel, portionate dupa chef. Se pune orez, se condimenteaza si se acopera cu apa. La final se adauga bulgur, varfurile de sparanghel si curry, se da un clocot si se acopera cu capac.
Puiul condimentat se pune la inabusit sub capac in ulei si apa, se condimenteaza, iar, dupa ce e facut, se prajeste scurt in baie de ulei.
Se consuma totul impreuna sau separat.
Am niste costite de porc, vreau sa le fac la fel ca pe pui, sa vedem cum ies. Dar nu stiu cand.
Am servit o portie de zgarciuri si domnitei rororo. Apropos, nu am mai scris, pulpele, oricat ar fi de frumoase, se spala, se parlesc, se spala, da? Ca am vazut la Billa la vitrina calda niste pulpe paroase ca niste picioare de italianca. E scarbos, deci le curatati, da?
rororo (si incercati varianta de inabusit-prajit in baie de ulei)