Pilaf Cu Pui
Sursa Pilaf cu pui
articol scris de andreea_ionutiubire blog pasiunepentrubucatarie.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente:
1 ceapa
1 morcov
½ ardei galben
½ ardei rosu
2-3 ciuperci
500 g piept de pui
350-400 g orez
1-2 linguri pasta de tomate
Chili
Piper
Ierburi italienesti
Patrunjel
Mod de preparare:
Ceapa se taie marunt, morcovul,ardeii si ciupercile se taie cubulete. Pieptul de pui se taie cubulete,se condimenteaza si se pune in putin ulei pana se “albeste”. Se scoate pe o farfurie si se lasa deoparte.
In uleiul ramas se pun legumele si se calesc,apoi se adauga orezul si puiul.
Se amesteca bine si se acopera totul cu apa. Se fierbe la foc mediu pana este fiert orezul si legumele. (daca este nevoie se mai adauga apa). La sfarsit se pune pasta de tomate si se condimenteaza dupa gust. Daca mai este lichid nu este nevoie sa fierbeti,lasati vasul acoperit si orezul v-a absorbi surplusul.
Se amesteca bine si se acopera totul cu apa. Se fierbe la foc mediu pana este fiert orezul si legumele. (daca este nevoie se mai adauga apa). La sfarsit se pune pasta de tomate si se condimenteaza dupa gust. Daca mai este lichid nu este nevoie sa fierbeti,lasati vasul acoperit si orezul v-a absorbi surplusul.