Pilaf Cu Pui Si Ciuperci
articol scris de aphextwinz blog aphextwinz.wordpress.com
Normal ca toata lumea stie sa faca pilaf cu pui si ciuperci. Dar la mine motivatia a fost dubla, am gasit ciuperci (pareau mai obosite, dar au fost perfecte) la 50% reducere si pui la incredibilul pret de 7 lei si ceva, pulpa intreaga, eu cautand organe care teoretic ar fi mai ieftine. Da, nu e pui de tara, e pui normal, de magazin. Si in plus mi s-a cerut “fa mah si tu pilaf din ala moale” – asta insemnand un 1 la 5, orez, lichid, ce era sa fac, ordinul e ordin.
Am calit intai vegetalele care au fost asa: morcov, ardei gras si iute, praz, tulpini de patrunjel (fireste ca totul se petrece in cratitoiul batranesc).
Am adaugat puiul ciumpavit (dupa ce e gata in general eu dezosez mancarea asa ca am dat cu satarul in el cum am nimerit) si ciupercile care, fiind mai vechi si uratele, au avut destul de putina apa in exces, dar erau la fix de gatit, miroseau grozav.
Dupa ce s-au inmuiat bine si s-au gatit destul toate, am pus o cana mare de supa de orez. Si, la cerere, cinci parti de apa (supa de baza era deja in cratita).
La final am presarat patrunjel si, fireste, ca am pus sare si mult piper, mie orezul imi place piparat bine, a iesit si picant de la ardeiul iute.
Vorbeam cu o veche cunostinta internauta care pusese o poza cu un castrol in care s-a aflat ceva bun, gol. Si m-am gandit ca am mai facut si eu asa, ca m-am plictisit doar de poze perfecte pe net, asa ca pe cat posibil o sa pun poze cu farfuria dezgolita, deci nu va speriati ca e cu intentie si vreau sa fac si o colectie, cum arata farfuria dupa ce s-a mancat x sau y.
Portia mea a mai suferit peste si niste boia iute si niste ulei crud de masline, deoarece e bun.
Asadar cum spuneam, inainte:
Dupa:
Pozele perfecte nu denota realitatea, asa ca facem si frumos si dam si in estetica uratului, farfuriile goale sunt pasiunea mea, mai ales ca am nimerit in multe ture la spalat vase :D
rororo