contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Pilaf Cu Pui ,bame Si Conopida(cauliflower,okra&chicken Pilaf)

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga





nu stiu motivul ,dar bamele au cam fost uitate de noi ...si stiu de pe vremea cind numai lecturam cartile de bucate ale mamei,in scop pur informativ(subconstientul ma chema puternic,eu foarte tirziu am raspuns atavismelor!) ca existau o multime de retete cu bame...sau ma rog ,literatura de specialitate le cita destul de des.de aceea ,cind am gasit bame congelate am luat,propunindu-mi sa le incerc...timpul a trecut ,ele zaceau intr-un colt de sertar si iata ca le-am descoperit pentru acest prinz ,intr-o combinatie total inedita si pentru mine.
acealasi concept de gatit ca si la "pollo cacciatore",one-pot cooking, o multime de ingrediente,aromate,crocante,fel de fel de texturi,un rezultat nemaipomenit de bun,o incintare a papilelor !
eu am folosit drept ingrediente:
1 pui intreg,portionat,
1cana de orez,
1 conopida mica,desfacuta buchetele,
cca 200grame de bame congelate,
1 lamiie ,taiata felii subtirele,
1 lingurita curry si una de turmeric,
2-3 linguri ulei de masline,
sare ,piper,cca 500 ml supa de pui sau legume(daca nu aveti, adaugati cantitatea echivalenta de apa fierbinte),patrunjel tocat fin pt. decorul final.
incepem prin a frige puiul pe toate partile,in uleiul incins,condimentat cu sare si piper,iar cind devine auriu il scoatem si-l lasam deoparte.in ulei adaugam curry si turmeric,le lasam sa-si dezvolte aromele si punem orezul ,il prajim si pe el vreo 2 minute,sub amestecare,dupa care
adaugam buchetele de conopida si bamele,feliile de lamiie,amestecam,
mai lasam citeva minute,repunem carnea si adaugam supa.aducem la fierbere,acoperim si fierbem la foc mic inca 20 minute.descoperim ,decoram cu patrunjel tocat si asa am definitivat inca un prinz pentru care am stat putin in bucatarie si cu care poate ne vom incinta apropiatii!

enjoy!


Articol recomandat de alison-trials.blogspot.com