Pilaf Cu Pipote Si Inimi De Curcan
articol scris de valentinaghidculinar blog valentinaghidculinar.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Timp de preparare:
1 ora (complexitate redusa)
Ingrediente:
o cana de orez
2-3 cani supa de carne
un morcov
o ceapa
sare,piper macinat si cimbru
400-500 g pipote si inimi curcan
patrunjel verde tocat
4-5 linguri ulei de masline sau dupa gust
Mod de preparare:
Pipotele si inimile de curcan se curata,se spala si se pun la fiert in apa rece cu putina sare.Dupa ce se inlatura spuma formata se adauga ceapa,morcovul si se lasa sa fiarba la foc mic .
Orezul se alege,se spala si se pune la calit intr-o cratita cu 4-5 linguri de ulei de masline sau dupa gust si se adauga cate putina supa de carne strecurata pana se umfla, incepe sa absoarba zeama si se lasa sa fiarba la foc mic…Incorparam in orez ceapa, morcovul pasate sau tocate bucatele mici depinde de gust si carnea fiarta.
Se sareaza si condimenteaza dupa gust si lasam sa fiarba totul la foc mic pana se obtine consistenta dorita.Daca orezul a absorbit toata zeama puteti sa mai turnati putina supa de carne strecurata.Cand este gata presaram patrunjelul tocat ,oprim focul si acoperim cratita bine .
Pipotele si inimile se pot folosi intregi sau taiate bucatele mai mici…