Pilaf Cu Oaie Si Dovlecei
articol scris de aphextwinz blog aphextwinz.wordpress.com
Cand ne apuca de paste, apai numai paste, acum suntem in perioada orezului si cum cineva a reusit sa faca un pilaf mai de spital decat cel de spital, am intervenit cu alta cratita de orez, tot din ala de calitate proasta, ca sa demonstrez ca se poate dom’le.
Pozai pas cu pas, ca nu am putut pune ingredientele gramada, era balamuc in bucatarie. Dar am folosit asa: o ceapa mare, carne de oaie (de fapt rest de friptura de miel si carnati picanti de oaie), morcov, orez si dovlecei.
Am inabusit intai ceapa, carnea si morcovul in nitel mai mult ulei.
Cum va ziceam, a inceput sa imi placa sa tai ceapa pestisori. Se topeste ca lumea si da si textura.
Am adaugat doua cesti de orez si doi dovlecei si am mai calit usor totul impreuna.
Am acoperit cu trei parti de apa la una de orez, nu necesita supa, sa se simta gustul de oaie nene. Si in pplus carnatii sunt deja condimentati.
Am amestecat de cateva ori ca sa nu se separe ca la pseudopaella, am lasat sa “bea” zeama si cand era aproape gata, am stins focul si am lasat cu capac, sa isi faca damblaua orezul cu aromele.
Am vrut sa va arat ca tot nu mi-a iesit fleasca, dar am trantit pe langa, am avut doua maini stangi, nu stiu ce sa ma mai fac in zile din astea in care mai mult curat decat fac mancare.
Eu mi-am colorat portioara cu niste ulei crud de masline, malsine, rosii si pecorino.
Daca sunteti mancatori de pilaf, va declar sus si tare ca e nemaipomenit.
Amu ma gandeam sa fac un orez cu sparanghel, dar sa ii zic, fireste, risotto, dar imi fac astia oalele scufie, ca ii hranesc prea ca la armata. Desi Casi nu bodogane, vad ca ii place si ala ratat (nu de mine, nu de mine).
rororo